Oldalak

2012. 05. 02.

Gyümölcsös krémtúrós torta


Hát szóval ennél megfelelőbb címet most kapásból nem tudtam alkotni. Ez van, na. Ihlethiány. Mondhattam volna azt is, hogy Majális süti. Hisz tegnap este tűntettük el, kis híjján a teljes mennyiséget. Igaz, családomon kívül haverok és az ő gyerekeik is besegítettek. Mikor a 6 felnőttre jut 10 gyerek. Igazi majálisozni való időben is részesedtünk, finomakat grilleztünk, a fagyik már bele se fértek a programba. A grilleket is hozom majd szép sorban, hisz a szezon ezennel megnyittatott. Elöljáróban annyit, hogy készült chillis hagymakarika, citromos-fokhagymás garnéla, mázas oldalas, rablóhús. Szegény pipicupákok nem is kerültek lencsevégre, Kicsilány egyedül 3 db-ot tűntetett el. Igaz, a köret mind a tányérján maradt. Sütiből pedig szinte minden gyerek repetázott. No meg Oldalborda is. A kevéske maradékot pedig megosztottam, egy részét elfogyasztottam én, a másik pedig a galamb hátán Szigetszentmiklósra indult. Zsé azt ígérte, hogy kinyírja a galambot, ha az adagja nem ér oda épségben :D

Hozzávalók:
  • 25 dkg édes keksz
  • 11 dkg vaj
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejszín
  • 2 teáskanál vaníliás cukor (saját készítés)
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • 1 púpozott teáskanál feketeáfonya lekvár (teljesen sűrű, abszolút nem folyós volt)
  • 40 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)
A kekszet késes aprítóval alaposan összezúzzuk. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a kekszporral. Két sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd a kekszes masszát szétosztjuk bennük, s elnyomogatjuk a formák alján.
A tehéntúrót villával alaposan összetörjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a cukor felét és a vaníliás cukrot. A tejszínt a cukor másik felével habbá verjük, majd a túrós masszával elkavarjuk. Beledolgozzuk a lisztet is. A kekszrétegek tetején szétosztjuk, majd elsimítjuk. 200 fokra melegített sütőbe toljuk, majd 10 perc után a hőt visszavesszük 135 fokra. További másfél órát sütjük. A formákban hagyjuk kihűlni, majd pár órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Az áfonyalekvárt levés vízzel elkavarjuk, és picit összefőzzük. Szósz állagot kell elérjünk.
Tálaláshoz a sütemény tetejét leöntjük a szósszal, s megszórjuk a gyümölcsökkel.

10 megjegyzés:

Kati írta...

Nekem akkor már nem tudsz küldeni galambháton se, ha mind elfogyott:)

Unknown írta...

Nagyon finom lehet. Kár hogy felénk nem repülnek sütihordó galambok :)

trollanyu írta...

Ez nagyon finom lehet, imádom a bogyós gyümölcsöket, na meg a túrót. Ezt mi is simán eltüntettük volna:)

Emi írta...

Nagyon jól néz ki és azzal a sok gyümölccsel... hű de finom lehet. Micsoda ízkombináció!

Barbi konyhája írta...

Nekem édesmindegy mi a neve, így ahogy van jöhetne, mert túróbolond vagyok! És milyen profin néz ki, gratulálok! A grillezést pedig irigylem, nálunk itt a nagy kert, de még nem értünk meg rá. (Városi puhányok vagyunk. ;D)

Viki írta...

.......mert mind erre repült felénk, és megettük amit hozott :) :)
Kár, hogy a fagyasztott gyümik kicsit megolvadtak, de azért finom volt :)

4Gyerek írta...

ööö, Vikikém, azok a gyümik már itt megolvadtak mire befejeződött a fotózás. felszeleteltem, kiosztottam s már mind-mind puha volt. de mennyei

Blogkonyha írta...

Most este a teraszon el eszegetném, és innék utána egy pohár citromos sört...Jó lenne...:o)

4Gyerek írta...

Kriszti, citromos fagyigombócot guríthatok.

Mézeskalács írta...

Uhhhh! Akarom!!!!