Olykor-olykor hajok azt hinni, hogy talán lesz még nyár az idén. Egyre jobb az idő, még a Kárpátkanyarban is. Így aztán édesség kategóriában lehet már a fagyikban is gondolkodni (na jó, most ne ugassatok le nagyon, tudom ám, hogy vannak akik télen is fagyiznak...ritkán, mi is).
Vagy tíz napja Oldalborda rebarbarát hozott. Nem is keveset. Akkoriban nálunk még igencsak pöttömkék voltak a rebarbik. Első körben egy epres-rebarbarás sütit alkottam. Hú de finom volt. De a fotózhatatlan, az bók volt neki. Aztán lett még más is (majd azt is felteszem), de fagyi már erősen óhajtva volt itthon.
Hozzávalók:
- rebarbara
- cukor
- vanilia rúd
- tejszín
A rebarbarát most hozzáadott citrom (vagy pótló) nélkül főztem, mert nem az volt a cél, hogy nem menjenek szét a kis kockák. Miután megfőtt (ez hamar megy), botmixerrel pürésítjük. Majd kissé felverjük a tejszínt (nem atomkeményre), hozzákeverjük a rebarbara pürét, fagyigép híjján mehet a fagyasztóba. Ha nagyon megfagy (pl másnapra), akkor igencsak várhatunk míg kicsit olvadni kezd. Hacsak nem voltunk előrelátóak, s nem adagoltuk előre a fagyit.
Amúgy nálunk mérlegen kellett porciózni, nehogy már valaki picit is megrövidítve érezze magát. Hiába no, egyenjogúság.

Rebarbarából még csak sorbet-t készítettem, de legközelebb kipróbálom tejszínesen is.:) Esetleg sűrített tejjel....
VálaszTörlésBiztos nagyon finom.
ööö, sűrített tejet hoztam No-ból egy dobozzal, naná ott vár a kamra polcán
VálaszTörlésIzgalmas,de én még rebarbarát sem ettem
VálaszTörlésNa ezt szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésMost főzöm a rebarbara lekvárt én is :)először életemben!
VálaszTörlésfinom is az. én vagy tíz éve főztem először. símát, vaniliásat, meg már nem is emlékszem.
VálaszTörlés