Félszáraz kenyér édes szájúak ízlése szerinti hasznosítása.
Hozzávalók: félszáraz kenyérszeletek, kevés tej, lekvár, tojás, olaj a sütéshez. Vigyázzunk, a kenyérszeletek párosak legyenek, mint a szendvicseknél.
Két szelet kenyeret megkenünk lekvárral és összeborítjuk. A tejet egy tányérba tesszük, megmártjuk benne a lekváros szendvicset. Egy másik tányérba felverjük a tojást, amiben megbundázzuk a kenyereket. Forró olajban kisütjük.

Én vállalkozó kedvű vagyok, szívesen megkóstolnám, de a férjem nem engedné a házba. Majd akkor csinálom, ha nincs otthon:)
VálaszTörlésNa ilyet sem ettem még, de szívesen kipróbálnám
VálaszTörlésmegkaptam a magamét.
VálaszTörlésAnyukám írt Skype-on, hogy vaníliás tejbe szoktuk áztatni a kenyeret. hát én ritkán készítettem eddig is, és soha nem volt vaníliás. persze képzelem, hogy jót tesz neki.....majd legközelebb.
szóval nyugodtan lehet vaníliáscukrot, vanília kivonatot használni, tuti finom kell legyen, ha Édesanyám mondja, akkor gyerekkoromban bizonyára azt a fajtát tette elém.
És Édesanyád/nk mikor tette ezt eléd? Mert én ilyenre bizisten nem emlékszem. Lehetséges, hogy én is ettem ilyet???
VálaszTörlésAz én férjem sem kóstolná meg, de én lehet, hogy igen. A családod hogy értékelte?
Mikoris? Tutibíttos nem az elmúlt 15 évben.
VálaszTörlésAmúgy meg inkább '89 előtt. asszem. és nem sűrűn, bár én szerettem.
családom?
hát....izé. asszem nem is vót itthon az aprónép közül egy sem. de amilyen édesszájúak, meg ahogy szeretik a bundáskenyeret, szerintem mééééég kérek egy szelettel lenne a reakció