Látom, hogy az Algéria receptsorozatból ez kimaradt. Pedig eskü, azt hittem fent van. Valamiért linkelni szerettem volna. Erre nem volt. Hihi....
Hozzávalók:
50 dkg marhahús,
2-3 evőkanál
olívaolaj,
25 dkg sárgarépa,
2 evőkanál paradicsompüré,
25 dkg apró gomba,
1
teáskanál liszt,
2 evőkanál vaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
só;
a pácléhez:
½
dl balzsamecet,
2 babérlevél,
2 cikk fokhagyma,
2-3 szál kakukkfű, bors.
A húst felkockázzuk és pár órára vagy akár egy éjszakára a
páclében hűtőszekrénybe tesszük. A pácléhez a fokhagymát összezúzzuk,
hozzáadjuk a balzsamecetet, beletesszük a kaukkfüvet, borsot, majd
beleforgatjuk a húst. Pácolás után a húst forró olajon addig hevítjük, míg minden oldala kifehéredik.
Ezután tányérra szedjük és az edényben megpirítjuk a kockára vágott hagymát,
visszatesszük a húst. Lefedve hagyjuk a saját levében puhulni. Ha visszamaradt
páclevünk, azt öntsük rá a puha húsra, majd edjuk hozzá a felkarikázott
sárgarépát és a paradicsompürét. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet.
Mikor a répa majdnem megpuhult, adjuk hozzá a darabolt gombát. Ha a gomba is
puha, szórjuk meg kis liszttel, adjuk hozzá a vajat, kavarjunk rajta egy
keveset és azonnal tálaljuk. Köretként tarhonyát vagy nokedlit kínáljunk.
Szeretnélek egy ünnepi játékra meghívni, nézz be kérlek hozzám!
VálaszTörléshttp://martyhobby.blogspot.hu/2013/03/unnepekre.html