Oldalak

2011. 11. 22.

Káposztafasírt sült sonkával


Az alábbi fogás pár szem maradékáért valóságos közelharc folyt. Ugyanis épp maradt pár darab, s nem annyi amennyit a nassolásra beállított gyerekpoci be bírt volna fogadni. Ígéretet tettem, hogy lesz még ilyen. Ideje lenne beváltanom az ígéretet.



Hozzávalók: 
  • 1 kg burgonya, 
  • 80 dkg káposzta, 
  • 1 kis fej hagyma,
  • 4 tojás, 
  • 5 evőkanál liszt, 
  • 2 teáskanál őrölt kömény, 
  • só, bors, 
  • olaj a sütéshez

A káposztát lereszeljük, majd sós, forró vízben 2 percig blansírozzuk.. Leszűrjük. A burgonyát, hagymát lereszeljük, a káposztához adjuk. A zöldséges keverékhez adjuk a tojást, lisztet, őrölt köményt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben forrósított olajba kanállal kis halmokat teszünk, mindkét oldalát pirosra sütjük. Konyhai papírtürlőre szedjük, hogy a fölösleges olaj lecsöpögjön.
Sült sonkával vagy baconszalonnával tálaljuk.

9 megjegyzés:

  1. Szuper! Viszem! Lehet sonka nélkül, és akkor jó zöldségnapra!

    VálaszTörlés
  2. Káposztás kremzli :) Ötletes! Hidegen is jó? vagy csak iziben-frissiben?

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz, olyan mint a káposztás tócsni, szerintem:) De mindegy is, minek nevezzük, a lényeg, hogy finom.

    VálaszTörlés
  4. Ó, de jól hangzik! Máris elvinném a receptjét! Gombából már csináltam fasírtot, az is Isteni volt, gondolom ez is mennyei lehet. A sonka már csak hab a tortán!!!

    VálaszTörlés
  5. Hmm, nagyon finom lehet. Megkivantam, keszitek en is. Andy

    VálaszTörlés
  6. De jól néz ki!:) Alkalomadtán én is kipróbálom!:)

    VálaszTörlés
  7. Mindenféle káposztás jöhet, ezt most nagyon megkóstolnám:-)

    VálaszTörlés