Hozávalók:
- 8 réteslap,
- 2 konzerv tonhal (180 gramm töltősúllyal egyenként),
- 20 dkg friss krémsajt,
- fél csokor petrezselyemzöld,
- só, bors,
- olaj a sütéshez
A halkonzervet keverjük el a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az
apróra vágott petrezselyemzöldet. A réteslapokat vágjuk ketté. Mindenik lap
hosszabbik oldalára tegyünk egy kanál krémet, két oldalát hajtsuk rá, majd
csavarjuk fel mint egy szivart. Egy serőpenyőbe forrósítsunk olajat, majd a
bourekek minden oldalát süssük szép pirosra.
Tipp: ha kevésbé
olajosan szeretjük, akkor a kis tekercseket enyhén kenjük meg olajjal, tegyük
tepsibe és tegyük sütőbe.
Az algírok előételként eszik, vagy leveshez kenyér helyett.
Az algírok előételként eszik, vagy leveshez kenyér helyett.

Hű de jó recept! Nagyon tetszik, finom lehet!
VálaszTörlés