Hogy mitől is Mariska? Hát nem tudom. Kifli. Töltve. Bármivel. Na jó, inkább édes töltelékkel.
Hozzávalók:
- 4 tojás,
- 15 dkg mangalicazsír,
- 25 dkg porcukor,
- ¼ l tej,
- 2 dkg élesztő,
- 65 dkg liszt,
- csipet só;
- dió, mák vagy lekvár a kiflik töltéséhez,
- 1 tojás a kiflik tetejének lekenéséhez
A tojásokat símára kavarjuk a zsírral, majd hozzáadjuk a porcukrot. Az élesztőt a
langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel együtt a tojásos keverékhez adjuk
és egy közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Jó vékonyra, 3-4 mm vastagra
kinyújtjuk, négyzet alakú darabokra vágjuk, megtöltjük, kiflit formázunk,
tetejüket felvert tojással lekenjük. 160 fokra melegített sütőben 25 perc alatt
szép pirosra sütjük.
jóóóóóóóóóóóó
VálaszTörlésEz olyan zserbó féle tészt. Pihentetni vagy keleszteni nem kell? Éva
VálaszTörlésÉrdekes mód nem, nem kell sem pihentetni, sem keleszteni. Amolyan kissé porhanyós tésztát kapunk.
VálaszTörlésA töltelékkel lehet játszani, dióval, mandulával már luxusosabb kivitel