Oldalak

2013. 05. 22.

Mariska kifli



Hogy mitől is Mariska? Hát nem tudom. Kifli. Töltve. Bármivel. Na jó, inkább édes töltelékkel.



Hozzávalók: 

  • 4 tojás, 
  • 15 dkg mangalicazsír, 
  • 25 dkg porcukor, 
  • ¼ l tej, 
  • 2 dkg élesztő, 
  • 65 dkg liszt,
  •  csipet só; 
  • dió, mák vagy lekvár a kiflik töltéséhez, 
  • 1 tojás a kiflik tetejének lekenéséhez

A tojásokat símára kavarjuk a zsírral, majd hozzáadjuk a porcukrot. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel együtt a tojásos keverékhez adjuk és egy közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Jó vékonyra, 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, négyzet alakú darabokra vágjuk, megtöltjük, kiflit formázunk, tetejüket felvert tojással lekenjük. 160 fokra melegített sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

3 megjegyzés:

  1. Ez olyan zserbó féle tészt. Pihentetni vagy keleszteni nem kell? Éva

    VálaszTörlés
  2. Érdekes mód nem, nem kell sem pihentetni, sem keleszteni. Amolyan kissé porhanyós tésztát kapunk.
    A töltelékkel lehet játszani, dióval, mandulával már luxusosabb kivitel

    VálaszTörlés