Hozzávalók:
- 1 liba háta, nyaka, szárnyvégei,
- 30 dkg sütőtök,
- 10 dkg hántolt tönkölybúza,
- 1 kis hagyma,
- só, fehér bors.
A tönkölybúzát előző este beáztatjuk. A
sütőtököt kevés vízben puhára pároljuk. A libaaprólékot sós vízben a hagymával
együtt puhára főzzük. A hagymát eltávolítjuk, a húst kicsontoljuk. A főzővízben
megfőzzük a tönkölybúzát, majd
visszatesszük a kicsontolt húst és a pépesített sütőtököt. Ízlés szerint
még sózzuk és borsozzuk.
A gyermekek azóta is hántolt tönkölybúzás kajáért nyaggatnak. Van is még egy zacskóval, beáztatom.....majd kiderül mi lesz belőle holnap.
Hántolt tönkölybúza? Komolyan olyan jó dolgokkal ismertetsz meg minket.Mindjárt utána is nézek, itthon kapható-e? Tudod mi az allergiánk miatt elsősorban tönkölybúzát fogyasztunk.
VálaszTörlésAz Erdélyi konyhára hol lehet előfizetni?
Épp ma este áztattam be a második tasak ilyen tönkölybúzát, dobozt eldobtam. Brassóban vettem egy magyar boltban.
VálaszTörlésMost szépen kimegyek és kukászok egyet a kedvedért :)
ez áll rajta:
VálaszTörléswww.eletfaelelem.hu
remélem tudtam segíteni.
Ja, és az előfizetéses infóhoz katt a következő linkre:
VálaszTörléshttp://www.erdko.ro/kapcsolat.html
Köszönöm szépen! :)
VálaszTörlésMa megyek a bioboltba feltankolni, rákérdezek :)
Megnézem a másik linket is, nagyon érdekel ez az újság.