Oldalak

2013. 10. 27.

Sütőtökleves libaaprólékkal

A sütőtök nem jön be Elsőszülöttnél. Azért ezt a levest ő is megette :)





Hozzávalók: 

  • 1 liba háta, nyaka, szárnyvégei, 
  • 30 dkg sütőtök, 
  • 10 dkg hántolt tönkölybúza, 
  • 1 kis hagyma, 
  • só, fehér bors.


 A tönkölybúzát előző este beáztatjuk. A sütőtököt kevés vízben puhára pároljuk. A libaaprólékot sós vízben a hagymával együtt puhára főzzük. A hagymát eltávolítjuk, a húst kicsontoljuk. A főzővízben megfőzzük a tönkölybúzát, majd  visszatesszük a kicsontolt húst és a pépesített sütőtököt. Ízlés szerint még sózzuk és borsozzuk.

A gyermekek azóta is hántolt tönkölybúzás kajáért nyaggatnak. Van is még egy zacskóval, beáztatom.....majd kiderül mi lesz belőle holnap.

5 megjegyzés:

  1. Hántolt tönkölybúza? Komolyan olyan jó dolgokkal ismertetsz meg minket.Mindjárt utána is nézek, itthon kapható-e? Tudod mi az allergiánk miatt elsősorban tönkölybúzát fogyasztunk.

    Az Erdélyi konyhára hol lehet előfizetni?

    VálaszTörlés
  2. Épp ma este áztattam be a második tasak ilyen tönkölybúzát, dobozt eldobtam. Brassóban vettem egy magyar boltban.
    Most szépen kimegyek és kukászok egyet a kedvedért :)

    VálaszTörlés
  3. ez áll rajta:
    www.eletfaelelem.hu

    remélem tudtam segíteni.

    VálaszTörlés
  4. Ja, és az előfizetéses infóhoz katt a következő linkre:

    http://www.erdko.ro/kapcsolat.html

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen! :)

    Ma megyek a bioboltba feltankolni, rákérdezek :)
    Megnézem a másik linket is, nagyon érdekel ez az újság.

    VálaszTörlés