Hozzávalók:
- 75 dkg liszt,
- 4 dkg élesztő,
- 4 dl tej,
- 1 tojás,
- 2 dkg só,
- 4 dkg cukor,
- 10 dkg libazsír,
- 1 tojás a lekenéshez.
Az élesztőt
elmorzsoljuk a tejben, hozzáadjuk a tojást, cukrot, sót, majd a liszthez adjuk
és megdagasztjuk. A libazsírt megolvasztjuk és lassanként a tésztába
dagasztjuk. Amikor az összes zsírt felvette a tészta, huzatmentes helyre
tesszük, letakarjuk és duplájára kelesztjük. Ha megkelt, fél cm vastag körré
nyújtjuk, 8-12 cikkre vágjuk, kifli formára csavarjuk. Sütőpapírral bélelt
tepsin további 15 percig kelesztjük, felvert tojással lekenjük, majd 180 fokos
sütőben szép pirosra sütjük.
Na ezt kipróbálom!
VálaszTörlésSőt nem csak kifli, hanem bagett formában is.
Gyerekkoromban ettem utoljára libazsíros kenyeret....De tutira beszerzek, megsütöm és megkenem, igazi múltidézés lesz! :)
VálaszTörlésÉn már isten tudja hányadszor sütöm, most is sül egy adag. Mondhatom isteni finom. Nyugodtan próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Sajnos én nem ehetem, leányomnak sütöm.
VálaszTörlés