Oldalak

2010. 11. 14.

Töltött krumpli


Ez a fotó elég régóta várakozik a gépen, s bár szerintem fényévekre vagyok még attól, hogy teljes konyhakész állapotban legyek, azaz semmi szag ne zavarjon, ne kavarogjon tőle a gyomrom, ne legyen kis Vuk érzésem tőle, de most pillanatnyilag ételre gondolva nem jacuzzi érzés van a belügyminiszteremnél.

Hozzávalók:
  • egész krumplik, nem épp aprócskák
  • kolbászkarikák, 
  • húsos szalonna- és sonkaszeletkék, 
  • sajtdarabok, 
  • hagymakarikák,
  • olaj
Elkészítés:
Az egészben hagyott, héjas krumplikat alaposan megmossuk, a részeket (ha van) eltávolítjuk. Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon. A krumplikat sütőpapírral (alufóliával) bélelt tepsire sorakoztatjuk. Egy szilikonecset segítségével minden krumplit jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatesszük a sütőbe. Az így elkészített krumpli belül puha, kívül ropogós és nagyon ízletes. 
Magában kiváló vacsora, aki sokkal több kalóriát igényel, az természetesen eheti csak mint köret.
Gyerkőcök krumpli szendvicsnek keresztelték, s csúszott rettenetben lefele mindenkinél.

8 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon jól hangzik!

kikocs írta...

5gyerek leszel, vagy egyszerűen hetek óta nem tudsz kimászni a korábbi vírusodból? Vagy megint egy újabb? Most nagyon kíváncsi lettem :)

4Gyerek írta...

5Gyerek kizárt. Elvégre mikor férjhez mentem, azt tartottam 1 lányom lesz. Aztán Oldalborda azt mondta 1 gyerek nem gyerek, legyen 2. Igenám, csak ő kiffiút is akart. Míg 3 lányunk volt, humorosan azt mondtuk: anno 1-et akartam én, 2-t az apjuk. Szóval el lehet osztani. Aztán negyediknek megérkezett a kispasi is. Uhhó nincs miért még egy gyerekre gyúrni.
Ez a nyavalya a régebbi felújított, turbózott változata, báriumos lütyőkét megittam, röentgen szerint elváltozás nincs, kicsivel több gyomorsav, de az nem magyarázat az állapotomra. Helicobacter pylori tesztem negatív lett, hálisten. Most kedden megyek ultrahangra, epém van a terítéken. Talán lusta, talán.....
Ideje lenne ezek a sokat tanult (s remélem nem csak sokat tanított) dottorok rájöjjenek mifenebajom van.

Andrea írta...

Kormika! Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánunk neked a születésnapod alkalmából!! Bonusként pedig kiváló egészséget!

Azt nem kívánom, hogy szünjön meg a gyomorsavad, mert az ugyan annyira rossz lenne, mint a sok, de azt kívánom viselkedjen rendesen! :) Az epével pedig tessék elbeszélgetni. Ha azt mondja, hogy most egy kicsit pihenne, akkor adj neki gyógyteákat, kis méregtelenítést, elvégre neki is szülinapja van, ö is kívánhat valamit! :)
puszi: Andi(ék)

4Gyerek írta...

Megvan a hunyó: epekő meg epegyuszi. Mára volt tervezve a műtét, de bizonyos, rajtam kívül álló okok miatt elnapolva holnapra.
Ma hazakunyiztam magam, itthon vagyok 5 teljes óra hosszáig. Aztán nem tudom mennyi lesz a kórházasdi, remélem nem sok, mert ez nekem már sokk :D

Ja, ész köszi Andikám néktek a jókívánságokat, azért jobb szülinapot kérnék ezentúl, nem este a haverok helyett sűrgősségre rohanni :(

Névtelen írta...

Kormi utólag boldog születésnapot! Epekő? :( Jajj, gyors gyógyulást a műtét után.
Szia
cosmo

Andrea írta...

Jössssasz! Kormikám akkor a rosszban van jó is, hiszen megoldódott a kérdés, elcsípték a bünöst! Nix gyomorsav, az epe volt a hunyó.
Nagyon gyors felépülést a mütét utánra és attól kezdve kiváló egészséget kívánok!!!
puszi: Andi

Kati írta...

Nagyon tetszik, A hasselback-burgonya felturbózott változata.:)