Oldalak

2012. 07. 21.

Bazsalikomos parfétorta

Nyár van, talpig fürdőruhában.....vagy nyalni csak úgy lehet, ha élvezzük az ízeket....

Nos, nem küldök nektek youtube-os linkeket, bár bizonyára fellelhetők az előző kis dalrészletek ott is. Csak megosztanám a bazsalikomos különlegesség receptet a nagyérdeművel. Max. annyit bátorkodnék hozzáfűzni, hogy a 3 kisebb gyermekem meglepően jó fogadta, sőt Kicsilány ráadásért esedezett. A fotón látható mennyiség felét a sógornőmmel elküldtem a szomszédunkba, ugyanis a gyerkőceim unokatesójának hazajött a keresztanyukája, nekünk meg brutál adag lett volna. Hát unokatesónak nem jött be, Elsőszülöttem meg nincs itthon, de más, aki kóstolta elismerően nyilatkozott. Ez teljesen meglepett, mert tényleg nem egy nagy klasszikus, meg amúgy én még sehol nem is kóstoltam ilyent, pedig a különlegességekre abszolút vevő vagyok. Na jó, az extrémségeknél lehet a kíváncsiságom marad alól.

Az egész szépség nyitja, hogy legyen egy szilikonos rózsaformánk. Onnan tovább már csak rá kell venni magunkat, hogy készítsünk bele valamit, betegyük a fagyasztóba, a türelmünkhöz esedezzünk, hogy ne hagyjon cserbe, majd az elismerő tekinteteket bezsebelve osszuk ki mindenkinek az őt megillető adagot.
Ha pedig erre a verzióra lennétek kíváncsiak, akkor itt lennebb olvasható is ahogy én készítettem:

Hozzávalók: 
  • 5 dl tejszín, 
  • 5 tojás, 
  • 2 dl tej, 
  • 3 dl kókusztej, 
  • 30 dkg cukor, 
  • 1 nagy csokor bazsalikom, 
  • 1 citrom leve.


A bazsalikom szárakról lecsipegetjük a leveleket, és késes aprítóban összezúzzuk. Késes aprító hiányában éles késsel jó apróra vágjuk. A tojások sárgáját a cukorral és 1 dl tejszínnel gőz fölött addig kavargatjuk, míg a krém sűrűsödni kezd. Ekkor hozzáadjuk a tejet, majd tovább kavargatjuk. Ha kellően sűrű a krémünk, levesszük a tűzről, beletesszük a zúzott bazsalikomot, és kihútjük. Közben felverjük a maradék 4 dl tejszínt, hozzáadjuk a hűlő krémhez. Beleöntjük a kókusztejet, a citromlét, majd a tojások felvert habját. Formába öntjük és kifagyasztjuk. Felvágásról képet engedtessék meg nem közölnöm, mert így is eléggé botrányos volt elviselni a sóhajokat meg a rosszalló tekinteteket. A kiskorúakét, mert a többivel megbirkózom.

7 megjegyzés:

Viki írta...

Nem küldi el, amit írtam :(

Katalin írta...

Nagyon szép, különleges lett a tortád!

Böbe írta...

Be kell szereznem egy ilyen formát,eszméletlen jól néz ki:))Biztos olyan finom is!

Mézeskalács írta...

Én teljes mértékig vevő lennék erre a finomságra, nem tudok ellenállni a szokatlan dolgoknak. A formája pedig gyönyörűséges!

Kati írta...

De szép, ezt én is sajnálnám felvágni is:) Megkóstólnám szívesen:)

Blogkonyha írta...

Jó ez a forma, tényleg különlegessé teszi, az amúgy is fonom fagyit! Gondolom nem tartott sokáig. Bazsalikomos fagyit nem ettem még...

Roza írta...

Nagyon szép a torta:)