Oldalak

2013. 02. 17.

Tormaparfé

Vállalom a köveket. Ez igencsak megosztó "nyalánkság" lehet. De mondjuk a húsvéti asztalnál jóféle, netán házi készítésű főtt-füstölt sonka mellé kínálni. Na? Jönnek azok a kövek?




Hozzávalók: 
  • 2+4 dl tejszín, 
  • 2 tojássárga, 
  • 4 dkg cukor, 
  • 2 evőkanál finomra reszelt torma

A tojássárgákat elkavarjuk a 2 dl tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot, majd gőz fölött, állandó keverés mellett besűrítjük. A maradék tejszínt habbá verjük, amikor a tojásos krém kihűlt, belekavarjuk reszelt tormát majd a tejszínhabot. Ha van parfékészítő eszközünk, akkor abban tesszük zúzott jégbe, de ha nincs, akkor tegyük szilikonos formába öntve a fagyasztóba. 
Ugyanakkor szerintem főtt tojás mellé brióssal is kiváló fogás lehet.

11 megjegyzés:

Hankka írta...

Miféle kövek? :) Te viszont dobhatnál egy parfét, nagyon jól néz ki, kíváncsi vagyok az ízére! :)

Műkedvelő Hedonista írta...

Ez szuper ötlet. Csak gratulálni tudok.

Műkedvelő Hedonista írta...

Ez szuper. Csak gratulálni tudok.

Böbe írta...

Felém dobd azt a követ,egy parfé kíséretében!:))

gondaanyu írta...

Ez tetszik nekem !

Kisildi írta...

zse-ni-á-lis!

Katalin írta...

Nagyon mutatósra sikerültek, én is szívesen megkóstolnám :)

Anikó írta...

Hát hallod micsoda jó ez az ötleted, és milyen guszta formájúvá alakítottad, bizony húsvétkor is lehet vele feszíteni az ünnepi asztalnál:-)))))))

Márti írta...

Kő helyett inkább dicséret :) és az a forma!

Rebarbara írta...

Mekkora ötlet! :) Szuper!

Viki írta...

Fantasztikus ! Jöhet