Oldalak

2015. 03. 11.

Túrótorta gluténmentesen



Hozzávalók: 
  • 1 kg tehéntúró, 
  • 5 tojás, 
  • 10 dkg cukor, 
  • 7 dkg rizsliszt, 
  • 3 dkg hajdinaliszt, 
  • 1 rúd vanília, 
  • 20 dkg vaj, 
  • 1 tasak sütőpor, 
  • 1 evőkanál almaecet, 
  • 1 csipet só, 
  • 5 dkg aszalt áfonya, 
  • 3-4 darab kandírozott mangó és papaya.


A tojásokat a cukorral alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a tehéntúrót, a habosra kavart vajat, sót. Beletesszük a sütőport, ráöntjük az almaecetet és alaposan elkavarjuk. Végül hozzáadjuk a liszteket és az aszalt áfonyát. Kivajazott, 24 cm átmérőjű tortaformába tesszük, a tetejét megszórjuk az apróra vágott kandírozott gyümölccsel. 180 fokos sütőbe toljuk, 55-60 perc után tűpróbával ellenőrízzük, hogy megsült-e. Kivesszük a sütőből, mikor langyosra hűlt, tetejét megszórjuk porcukorral.
Ötlet a Hobby Turmixtól, természetesen picit átalakítva a saját kamrai készlethez no meg a jól berögzött stílusra szabva (ha sütőpor, akkor vagy pici citromlé, vagy kevés almaecet). No, meg nálam nem is vetett kecskebukát a torta :) Szépen lehúztam róla a tortagyűrűt és annyi. A teteje pörfikt volt, az oldala nem annyira. De ez betudható annak is, hogy előbb levettem róla a gyűrűt mint azt kellett volna.

Nincsenek megjegyzések: