Oldalak

2015. 11. 01.

Céklában pácolt lazac

Amikor a lazac kap egy kis lila kérget. Hmmmm.....


Hozzávalók: 
  • 30 dkg bőrös lazacfilé, 
  • 1 közepes méretű cékla, 
  • 1-1 mokkáskanál koriander- és ánizsmag,
  •  ½ mokkáskanál szemesbors, 
  • 1-1 csapott evőkanál só és cukor, 
  • 40 ml gabonapálinka, 
  • 3 evőkanál citromlé; 
  • pirított kenyérfalatkák és további citromlé a tálaláshoz.

A céklát lereszeljük, egy, a hal méretének megfelelő tálat fóliával kibélelünk, belesimítjuk a céklát. A fűszereket mozsárban megtörjük és összekeverjük a sóval, cukorral. A pálinkát a citromléhez adjuk. A fűszerkeveréket a céklára szórjuk. Ráöntjük a citromleves pálinkát. Rátesszük a halat, bőrös felével lefele, majd szorosan becsomagoljuk a fólia kilógó részeivel. Ráteszünk egy ugyanolyan méretű tálat, melyre nehezéket (pl. egy üveg vizet) helyezünk és minimum 24 órára (de akár 3 napra is) hűtőbe tesszük. Hűtőből kivéve levesszük a nehezéket és a fedőként használt tálat. Kicsomagoljuk, kivesszük a pácból és vékony vízsugár alatt leöblítjük. Konyhai papírtörlővel felitatjuk a nedvességet. Vékony szeletekre vágjuk, pirítós kenyérfalatkákon, kevés citromlével megcsöpögtetve kínáljuk. 

3 megjegyzés:

sedith írta...

Nagyon jól néz ki, szívesen megkóstolnám! :)

Sefa Gencal írta...

Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve çok güzel görünüyor. http://sefagen.blogspot.com.tr

Saygılar.

Viki írta...

Kormikám, én a lazacot nem szeretem, de Te, Te, Te nagyon hiányzol :(
Nagyon sokszor gondolok Rád. Millió puszi.
Viki