Szembejött velem egy szódaporos változat, nos....megkovászosítottam. Recept marad.
- 40 dkg liszt,
- 12 dkg -kb 70% hidratációs- fehérkovász,
- 5 dkg mangalicazsír,
- 2 tojás,
- 10 dkg mentes tejföl (zsírosabb fajta tehenet is látott tejfölből kb más mennyiség kell),
- 1 evőkanál cukor,
- csipet só.
A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval egy aránylag kemény tésztát gyúrunk. Bő 1 órás pihenő után kinyújtjuk, hozzávetőleg 3-4 mm vastagra. Felvágjuk, majd az egyes darabok közepébe nyitást vágunk, amin a darabok egyik végét átbújtatjuk. Felvágás után 20-30 perces pihenőt követően közepesen forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Porcukorral meghintjük. Önmagában, lekvárral, tejföllel, tejszínhabbal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése