Oldalak

2019. 02. 24.

Csöröge kovászosan

Farsang van még, vagy micsoda. Tehát fánk dukál.
Szembejött velem egy szódaporos változat, nos....megkovászosítottam. Recept marad.



  • 40 dkg liszt, 
  • 12 dkg -kb 70% hidratációs- fehérkovász, 
  • 5 dkg mangalicazsír, 
  • 2 tojás, 
  • 10 dkg mentes tejföl (zsírosabb fajta tehenet is látott tejfölből kb más mennyiség kell), 
  • 1 evőkanál cukor, 
  • csipet só.

A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval egy aránylag kemény tésztát gyúrunk. Bő 1 órás pihenő után kinyújtjuk, hozzávetőleg 3-4 mm vastagra. Felvágjuk, majd az egyes darabok közepébe nyitást vágunk, amin a darabok egyik végét átbújtatjuk. Felvágás után 20-30 perces pihenőt követően közepesen forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Porcukorral meghintjük. Önmagában, lekvárral, tejföllel, tejszínhabbal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: