Oldalak

2012. 06. 08.

Kastélyszellemek


Idén már ez is csak utógyereknapi móka lehet, de egy nyári gyerekpartyra símán elkészíthetjük, sőt a gyerkőcökkel együtt alkothatunk. Nálunk nagyon örvendtek a kicsik nekik.



Hozzávalók: 
  •  20 dkg liszt, 
  • 20 dkg vaj, 
  • 10 dkg érett juhtúró.
A vajat a liszttel egy késes aprítóban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a juhtúrót is. 1 órára a hűtőbe tesszük, majd 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, szellem formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 170 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsütjük. 
Sót nem tettem bele, elég sós volt a túró.

4 megjegyzés:

Flóra írta...

Nagyon ötletes!:)

Illéskrisz Konyhája írta...

Hű, nagyon szellemesek! Én ezt a tésztát úgy ismerem, hogy mindenből 20 dkg...Liszt, tehéntúró, vaj... Tényleg aranyosak! Hol vettél ilyen kiszúrót?

Kati írta...

Megcsodáltam már az Erdélyi KOnyhában is:) Nagyon ötletes:)

4Gyerek írta...

Kiszúró? Hmmm.... :D :D
nyomtat, kivág, ráhelyez, körbevág. Szóval nem ipari tételben készítendő, de nem is buktak rá olyan nagyon. Bár nálam is többedik naposan jött be jobban.

Lehet azért nem kellett túróból is a 20 dkg, mert naaaaagyon zsíros fajta volt, ami nedvesség lakozott benne mind kiszáradt, tiszta csupa zsíros finomság. no meg tömény emígyen