Oldalak

2013. 01. 15.

Borókás nyúl májkrém

Köszönöm szépen minden kedves kommentelőnek (és más közegekben üzenőknek) a türelmét. Próbálom aktiválni magam. De csak lassan, ezért most nem kaptok semmi történést. Sem kicsiny családomról, sem a (megnövekedett) állatkertről. Igen, növekedett, annak ellenére, hogy voltak vágások. De majd mindenről szép sorban. Addig pedig álljon itt egy finomság, indítsam már ínyencül a blogot így '13-ban. Ja, nekem semmi bajom a 13-as számmal. Esküvőnkön spéci kértem a 13-as szobát, de nem kaphattuk meg, a szálloda személyzetéé volt. No, de mondom nincs duma ;-)



Akkor jöjjön a májkrém.



Hozzávalók: 

  • 40 dkg nyúlmáj, 
  • 15 dkg vaj, 
  • 60 ml zsíros tejszín, 
  • 1 nagy fej hagyma, 
  • 1 teáskanál kacsazsír, 
  • 10 szem borókabogyó, 
  • 1 kávéskanál őrölt rozmaring, 
  • 1 evőkanál konyak, 
  • 1 teáskanál mustár, 
  • 1 teáskanál málnaecet, 
  • só, bors.

A májat hideg, sótlan vízbe téve megfőzzük. A főzési idő az függ a májtól, addig főzzük míg ha villával beleszúrunk, nem jön belőle véres lé. No meg valamelyest megpuhult. A hagymát megreszeljük, majd a kacsazsíron addig pároljuk míg a nedvességtartalma elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a mozsárban összezúzott borókát, majd pár pillanat múlva levesszük a tűzről.
A megfőtt májat kiemeljük a vízből, a vajjal, hagymával és a tejszínnel együtt a késes aprítóba tesszük. Krémes állagúra aprítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.

Ha nincs kacsazsírunk, használjunk disznózsírt, olíva olajat. Málnaecet híjján pár csepp citromlét csepegtessünk a májkrémbe.
Késes aprító híjján daráljuk le az alapanyagokat, majd fakanállal próbáljuk krémesíteni.
Aztán csapjunk a kotnyeleskedő kanalazók mancsára. Mert különben alig marad fotózni.

2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Végre, hogy megkerültél! Örülök, hogy újra olvashatlak. Bár most nem írtál semmit, pedig én szívesen olvasom az élményeidet. A májas kitűnő kence, én is hasonlóan csinálom, csak én kisütöm előtte. LEGKÖZELEBB ÍRJÁL IS! :O)

Hankka írta...

Nagyon ínyenc kis májkrém, isteni finom lehet! :) És szuper a fotó! :) Meg a tálalás! :)