Oldalak

2013. 03. 13.

Marha burgundi algériai módra


Látom, hogy az Algéria receptsorozatból ez kimaradt. Pedig eskü, azt hittem fent van. Valamiért linkelni szerettem volna. Erre nem volt. Hihi....



Hozzávalók: 
  • 50 dkg marhahús, 
  • 2-3 evőkanál olívaolaj, 
  • 25 dkg sárgarépa, 
  • 2 evőkanál paradicsompüré, 
  • 25 dkg apró gomba, 
  • 1 teáskanál liszt, 
  • 2 evőkanál vaj, 
  • 1 csokor petrezselyemzöld, 
  • só; 
a pácléhez: 
  • ½ dl balzsamecet, 
  • 2 babérlevél, 
  • 2 cikk fokhagyma, 
  • 2-3 szál kakukkfű, bors.
A húst felkockázzuk és pár órára vagy akár egy éjszakára a páclében hűtőszekrénybe tesszük. A pácléhez a fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk a balzsamecetet, beletesszük a kaukkfüvet, borsot, majd beleforgatjuk a húst. Pácolás után a húst forró olajon addig hevítjük, míg minden oldala kifehéredik. Ezután tányérra szedjük és az edényben megpirítjuk a kockára vágott hagymát, visszatesszük a húst. Lefedve hagyjuk a saját levében puhulni. Ha visszamaradt páclevünk, azt öntsük rá a puha húsra, majd edjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát és a paradicsompürét. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet. Mikor a répa majdnem megpuhult, adjuk hozzá a darabolt gombát. Ha a gomba is puha, szórjuk meg kis liszttel, adjuk hozzá a vajat, kavarjunk rajta egy keveset és azonnal tálaljuk. Köretként tarhonyát vagy nokedlit kínáljunk.

1 megjegyzés:

Márti írta...

Szeretnélek egy ünnepi játékra meghívni, nézz be kérlek hozzám!
http://martyhobby.blogspot.hu/2013/03/unnepekre.html