Oldalak

2013. 04. 02.

Főtt tojás reinkarnálódása

Tegnap is azt javasoltam, hogy hasznosítsuk a húsvéti tojásokat. Hát ma sem teszek másképp. Ugyanis ma nálunk ez a kaja 14 db főtt tojást "nyelt" el. Valahogy színesre kívántam venni a figurát. Így jött a képbe a sárgarépa. Ugyan Kicsilány legújabb faksznija, hogy ő biza nem szereti, Elsőszülött pedig cikizte és gúnyolta is miatta, amit azon nyomban elfolytottunk, hogy esetleg holnapra is lészen rakott krumpli, de véletlen sütőtökkel készítem. Na erre lett nagy hatalmas csend :D

Tehát....nem is tudom, hogy illik-e receptet írni egy újragondolt rakott krumplihoz. De....légyen.



Hozzávalók:
  • 12 db közepes méretű krumpli
  • 5 db nagy sárgarépa (tényleg nagy, hatalmas példányok voltak)
  • 14 db főtt tojás
  • 1 dl zsíros tejföl
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez
A krumplit, sárgarépát meghámozzuk, karikára vágjuk és közel puhára pároljuk (azért picivel tovább mint az úgynevezett al dente). A tojásokat meghámozzuk, a tepsit olajjal kikenjük, majd a krumpli, sárgarépa, tojás triót rétegezve megtöltjük a tepsit, közben persze sózunk. A tejfölet, joghurtot, tejet elkavarjuk, ráöntjük a tepsiben levő rétegek tetejére, sütőbe toljuk és szép pirosra pirítjuk (ha van turbógrillünk, akkor azon).
Oldalborda azt mondta, hogy ez amolyan félig eltalált rakott krumpli. Azaz.....burkolt célzás, hogy több ilyent ne készítsek. Hát nekem pedig bejött.
Ja, azért kicsit megnyúlt tekintettel nyugtázta, hogy épp akkor vettem el az asztalról a tepsit fotózásra amikor ő repetázni akart volna. Szóval azért ha újrázni kívánt, csak nem lehet ehetetlen ;-)

Nincsenek megjegyzések: