Oldalak

2013. 04. 03.

Majorannás kacsacomb


Ezennel kiürült a fagyasztóban lakozó kacsaalakatrészes fiók. Télen nem igazán esznek, inkább fogynak a kacsák. Fogalmam sincs miért, ételük volt, de akkor is..... Közelmúltban egy kacsát le kellett vágni, megsérült. Hát.....csupa csont és bőr volt. A leves azért finom volt belőle. Jöhetne már a jó idő, készítsünk újabb kacsaúsztató tavat nekik, hátha akkor jobban fogják érezni magukat. Múlt hét elején még a föld eléggé meg volt fagyva, szóval komolyan várjuk már a tavaszt. Idén Sándorok, Józsefek és Benedekek tojtak a hagyományra, most meg itt a szeszélyes április. Május pedig még igencsak odébb van.



Hozzávalók: 

  • 4 kacsacomb, 
  • majoranna, 
  • 2 evőkanál kacsazsír, 
  • ½ dl fehérbor
  • só, bors, 

Elkészítése: a kacsacombokat megkenjük kacsazsírral, besózzuk, borsozzuk, megszórjuk morzsolt majorannával és sütőzacskóba tesszük. Mielőtt a zacskó száját lezárnánk, beleüntjük a bort. Sütőbe téve megsütjük, majd a sütés utolsó 5-10 percében a zacskót kivágjuk, a húst megpirítjuk. Párolt zöldségeket kínálunk mellé.

3 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Nem is hallottam még olyat, hogy a tollasok is fogyhatnak... Minden esetre a combja nagyon dundi és finom... Guszta!

Marka írta...

Szerintem is nagyon guszta!!!

Juci írta...

A kacsát tömni kell kb.3 hétig ha azt akarjátok hogy rucazsíros kenyeret egyetek. Bizony!!!