Oldalak

2013. 05. 22.

Mariska kifli



Hogy mitől is Mariska? Hát nem tudom. Kifli. Töltve. Bármivel. Na jó, inkább édes töltelékkel.



Hozzávalók: 

  • 4 tojás, 
  • 15 dkg mangalicazsír, 
  • 25 dkg porcukor, 
  • ¼ l tej, 
  • 2 dkg élesztő, 
  • 65 dkg liszt,
  •  csipet só; 
  • dió, mák vagy lekvár a kiflik töltéséhez, 
  • 1 tojás a kiflik tetejének lekenéséhez

A tojásokat símára kavarjuk a zsírral, majd hozzáadjuk a porcukrot. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel együtt a tojásos keverékhez adjuk és egy közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Jó vékonyra, 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, négyzet alakú darabokra vágjuk, megtöltjük, kiflit formázunk, tetejüket felvert tojással lekenjük. 160 fokra melegített sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

3 megjegyzés:

Viki írta...

jóóóóóóóóóóóó

Névtelen írta...

Ez olyan zserbó féle tészt. Pihentetni vagy keleszteni nem kell? Éva

4Gyerek írta...

Érdekes mód nem, nem kell sem pihentetni, sem keleszteni. Amolyan kissé porhanyós tésztát kapunk.
A töltelékkel lehet játszani, dióval, mandulával már luxusosabb kivitel