Aki vásárolt már McDonaldsban, bizonyára nem csak a
különféle hamburgereket kóstolta, hanem eljutott a desszertig is. Ritkán tértem
be hozzájuk, volt hogy csak egy kis táskára “fájt a fogam”. Aztán lemondtam
róla, az ára sem volt barátságos, meg hát job szeretem magma készíteni a
dolgokat. Mígnem egyszer újból felötlött bennem a mekis táska. Gondoltam itt a
ragyogó alkalom, hogy megmutassam mit tudok. Felvértezve némi türelemmel,
gondolván nem lesz egyszerű menet, egyből dupla adaggal indítottam. Hiba volt.
Mindkettő. Pikk-pakk elkészül, és roppant laktató, maga az élmény pedig
rendkívüli. A tölteléknél ne álljunk meg az étteremlánc kínálatánál, bátran
adjunk teret a képzeletünknek. Nálunk már van megrendelés kókuszos,
csokipudingos, sajtos töltelékre. Szép sorjában elkészül. Na jó....az alma az egyes számú favorit. Megrendelő jobbra vagy balra, az újrázásnál is csak almást kértek.
Hozzávalók 8 táskához:
- 25 dkg liszt,
- 1,1 dl víz,
- 3,5 dkg
vaj,
- kis csipet só;
a töltelékhez:
- 50 dkg alma,
- 3 dkg étkezési keményítő,
- 5 dkg cukor,
- őrölt fahéj;
olaj a sütéshez.
A vajat olvasszuk meg, majd a liszttel, vízzel
és a sóval gyürjunk tésztát. Tegyük hűvösre egy óra hosszát, majd nyújtsuk ki
és vágjuk 8 egyforma téglalap alakúra. A tésztalapokon egyformán osszuk el a
tölteléket, hajtsuk ketté, nyomkodjuk le a széleket, derelyevágóval vágjuk
egyenesre és forró olajban süssük ki. A töltelékhez az almát mossuk meg,
hámozzuk meg és a magházat távolítsuk el. Vágjuk kis kockára, tegyük egy
lábosba, szórjuk meg a cukorral és a fahéjjal, majd fedő alatt pároljuk meg. Ne
tegyük nagy lángra, hogy az alma
tudjon levet engedni. Amikor az alma
megpuhult, szórjuk rá a keményítőt, rottyantsuk össze. Kihűtve tegyük a
tésztára.