Oldalborda tegnap kivett egy adag csirkecombot a fagyasztóból. Tehát adva volt mit is kellene vele kezdeni. Igen, ebédet. Este láttam is Sedith-nél egy remek fogást, de alapanyag híjján újra kellett gondolnom. Nem tudom másnál történik-e meg, de most nem volt itthon semmiféle gyökérzöldség (na jó, gumós volt, de most nem kértem krumplit, a levesben is az volt). Tehát ismét a pince polca, jöhetett be egy üveg lecsó alapanyag.
Hozzávalók:
15 db csirke alsócomb
1 üveg lecsónak előkészített dinsztelt paprika (720 ml)
1 közepes méretű borsókonzerv
2 szál szárzeller (most próbáltam ezt a fajtát először, de nem utoljára)
1 marék fenyőmag
Páchoz a következőket kevertem össze:
4 ek méz
3 tk mustár
1 csapott tk koriandermag megőrölve
1 tk őrölt édesköménymag
1 mk őrölt fahéj
1/2 mk őrölt babérlevél
1 tk csípőspaprika (nem nevezném krémnek, valami Kínából kapott cucc, csilis keverék)
1 tk só
A combokat a fenti pácba tettem, sokat nem volt alkalmuk ott csücsülni, tovább kellett lépni. Úgy ahogy a tálban csücsültek, átzuttyintottam egy nagy jénaiba (maradék pácostól, mindenestől), a combokat szépen elhelyeztem egymás mellett. Majd az üveg paprikát összekevertem a borsóval s a combok tetejére simítottam. a szárzellert falatnyi darabkákra vágtam, majd azt is, a fenyőmagokkal együtt a combok tetejére szórtam.
Sütőben, alsó fűtéssel 200 fokon 2,5 órát sültek, majd 175 fokon turbógrillen kicsit elpárologtattam a léből.
Tálaláskor aki kért, kaphatott mellé frissen sült kenyeret, felitatni a tányérból a rendkívül finom szaftot.
Utolsó előtti képen még látni, hogy a tél könyörtelenül ragaszkodik a jogaihoz, kapta magát és sülés közben megpróbálta behavazni az asztalt. Szerencsére a próbálkozásig jutott. De azért én nem hiszek a sunyinak, ettől még minden kitelik. Én pedig tobábbra is próbálom a színeket csempészni. Hátha.
6 megjegyzés:
Nagyon guszta,egészséges és fincsi :-)
Nagyon szép, színes, étvágygerjesztő!Tetszik!
Nagyon étvágygerjesztő! Hagysz az autópályán némi maradékot nekem? :)
Hű mesésen néz ki, tényleg micsoda színek
Na szóval: Tudtad, hogy izgatásért bünti jár ??? főleg így kora reggel !!! Nagyon guszta és imádom, még zöldségfélével is :)
Megyek is valamit összedobok reggelire :)
Viki drága, ki beszél? Aki egymás után lövi fel a recepteket a blogjára, egy nap akár 3-4-et is?
Ráadásul vacsora időben?
Megjegyzés küldése