Oldalak

2011. 03. 23.

Díjat kaptam, illik megköszönni - diós rozsos kenyér

Múlt héten hozzám is megérkezett Ottis jóvoltából a tavaszi díjözön. Aztán ma Chef Viki is gondolt ezen díjakkal többek közt rám is.
Na meg persze Viki is átadta, én ott helyben Nála meg is köszöntem, illik itt is megtennem.
Közben pedig úgy tűnik a díjeső nem állt meg (ha épp odakint a valódi eső is zuhog), TücsökBogár is volt oly kedves, hogy átnyújtotta nekem.
Mindenkinek köszönöm szépen mégegyszer.


Nagyon szépen köszönöm nektek.
Díjas kötelezettség megköszönni (egy sorral fennebb), belinkelni akik küldték (még picivel fennebb), tovább kell adni 10 bloggernek. Most én leszek az aki (többek közt) megszakítja a sort, bármerre nézek már mindenkinél jártak e díjak, de ha netán valakinél még sem, akkor itt van, kérem fogja és vigye. 
Azt hiszem, hogy ezért a díjakért cserébe küldök Nektek egy kis reggelit. Kenyeret én sütöttem, Max leírása alapján, sonkát pedig Édesapám készítette. Hú de finom, közel mint amit Dél-Olaszországban vettünk-ettünk. A vaj nem házi, de egy kisebb tejfeldolgozótól van, nagyon finom.


Majd holnap update-elem a bejegyzést, s leírom nálam hogyan készült ez a finom kenyér. Középső csajommal naaaagyon bejött nekünk.

update, igaz kicsivel tovább tartott.

Szóval mint Maxnál említettem, öregtésztám épp grahamos volt, ami annyit jelent, hogy az öregtészta alapanyagaiban a 0,5 kg kisztből 200 gramm grahamliszt volt. A többi azonos az itt leírtakkal. Tehát

Hozzávalók:
  • 25 dkg öregtészta
  • 9 dkg rozsliszt (1 dkg-ot csak nem hagyhattam a zacskó alján :D )
  • 12 dkg rétesliszt
  • 29 dkg fehér liszt
  • 3 ek dióolaj (ez azért nem sk, hanem bolti volt)
  • 12 dkg pörkölot, apróra vágott dió
  • 1,2 dl tejsavó
  • 2 dl víz
  • 2 csapott tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 csapott tk búzasikér
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 ek almaecet
A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe tettem (alól a folyadék, bele az élesztő majd az összes többi száraz hozzávaló), dagasztó programmal 20 percig dagasztottam. Utána gép kikapcsol,  s hagytam még 50 percig kelni. Ezután két részre osztottam, két kalácsformát kibéleltem sütőpapírral, a tésztákat formáztam, s a sütőpapírra helyeztem. Ismét egy kelesztés következett (letakartam a formákat), majd bő fél óra múlva 220 fokra előmelegített sütőbe tettem, előtte a tetejét megspriccoltam vízzel, a sütő aljába is kevés vizet löttyintettem. 15 perc után a hőfok 180 fokra csökkent, s még 25 percig sültek. Rácson hűltek ki, Isteni finom kenyérkéket kaptam végeredményül.
Oldalborda vajjal majd lépesmézzel kent szendvicset tett először belőle a lányoknak. Kisfiam úgy üresen meg 2 szeletkével is betolt belőle. Kérés az volt, hogy ilyent még süssek. Rendben.
Sonka recept nix, érdeklődés esetén majd elkérem Édesapámtól (bár lehet a gmail-es netes postafiókomban valahol megvan).

4 megjegyzés:

Viki írta...

Gratulálok a díjhoz.
Viszont én most díj helyett "EGY JÓ SZÓT" hoztan Neked, hogy miért is? mert egyszerűen imádom a stílusod, a blogod, az ételeid, a megjegyzéseid, s úgy egyáltalán mindentm ami Veled kapcsolatos. S hogy tudd mit is jelent az az "egy jó szó" kérlek kövesd a következő linket :)

http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

Viki írta...

Nem tudtam egész nap, hogy mi bajom van: Valami hiányérzetem volt. Hát rájöttem ám !!!! Bizony, bizony ezt a díjözönt tőlem is megkaptad. Elfelejtettem volna szólni ???? --- akkor nekem bünti jár...

4Gyerek írta...

Aztanemjóját. Orvosoltam. kössz az észrevételt.
miképp köszönöm a jó szót is, ez egy remek kezdeményezés Eszter részéről, Neked pedig hála amiért nekem is juttattál belőle.

Tücsök Bogár írta...

A mustáros szeleted, olyan pazar, hogy cserébe én is szeretnék adni Neked valamit!!!
Nézz be hozzám, ha teheted. :)
http://tucsokbogar.blogspot.com/2011/03/pizzagolyok-nappali-fenyben-dijak-egy.html