Oldalak

2011. 03. 21.

főztem, sütöttem, de még mosogattam is. és még sem mutatom

Hát tényleg nem mutatom. Mert nem készült róla fotó. Mármint pl. a tegnapi ebédről. Pedig bizisten akartam, csak kis házi perpatvar alakult ki, így maradjunk annyiban, hogy legalább az étkészlet nem lett szaporítva darabszámilag.
Na jó, azért elmondom, hogy a kettes számú gyöngytyúkból lett leveske, ami tényleg rém ízletes volt. Az állatka főzés után úgy egyben átkerült egy tálba, be a sütőbe s szépen megpirult. Csicsókás krumplipürével, tejszínes zöldborsóval és ecetes pritaminpaprikával vala tálalva. Oldalborda beleesett a csapdába, míg a két nagylány azonnal kiszúrta, hogy nem síma mezei krumplipüre van a tányérjukon. Édesanyám megtartott egy pár darab csicsókát ültetés céljából, nagyon remélem sikerül a kertjükbe honosítani ezt a kis gumós finomságot, nekem nagyon bejött így első próbálkozásra. Még van egy adag, abból krémleves fog készülni.

Na jó, persze ez csak a tegnapra érvényes, hogy nem lett fotózva. Azon felül pedig ugye adva volt családunk nagykorújai számára egy gyors londoni út (ajjé, ott már virágzott a krókusz, a nárcisz, az aranyeső, a fű is már szépen zöldellt), majd a visszafele úton beintett az egyik fogam, ami már nem is fog, hanem közel kettő és fél évtizede csak egy gyökér, ami tömve volt. Az is több mint egy lyuk alapon. Hát ez a gyökér úgy döntött, hogy eltorzítja az arcom, péntek reggelre már mint egy ufó, úgy néztem ki. Antibigyó és társai mellett azért felvágták a fogínyem, távozzon a cuccos, lohadjak le valamelyest. Ez meg is történt, ha minden igaz holnap a gyökérnek távoznia kell. Hát izgulok is rendesen, a novemberi epeműtétem meg ez a fogíny nyiszita azért bíztosíték kicsapó, pedig nem kicsi a fájdalomküszöböm (szüléseim alkalmával legalábbis a kórházi személyzet ezt hangoztatta).

Szombaton megérkeztek egy vevőnknek rendelt XXL-nél is nagyobb méretű gumiabroncsai, szám szerint 4. S ha már ennyi gyerekünk van, akkor adva volt a téma:


13 megjegyzés:

Praliné Zsuzsi írta...

Jó kis fotó a 4Gyerekről :) A fogaddal együttérzésem, nekem a bal alsó bölcsességfogam lesz kirobbantva ápr. 1-én, bolondok napján :( Aztán egy hónap különbséggel követi a jobb oldali is, szerencsére a felsők már nincsenek meg.

Tücsök Bogár írta...

A fogad miatt nem irigyellek, remélem nem sokáig kínoz majd.
A virágokról meg annyit, hogy nálunk a kertben is kinyíltak a krókuszok és a nárcisz.
A gyerekek irtó aranyosak a kerekekben. :)

Andrea írta...

Meg még fogas kérdésed is volt? Te jó ég! Ezt nem tudtam.

Helyesek a gyerekek! De pótkerék nyista? :))

(csak köztünk legyen szólva, ki az aki ekkora autót csinátat magának, minek? Magának, vagy a népeknek? Néha tényleg megmosolyogni való, amikor a macsó bácsi és nénik (csak szökén persze és nagy dudákkal) ilyen hajókkal lavíroznak. Mert némelyik már nem autó a méretét tekintve. :)) Sportra is használják persze, de városi közlekedésre? :))

Andicsek írta...

Jelentem nekem termett 4 nagyonnagy festékesvödörnyi csicsóka. Kb. kétszer toltam familia orra alá a belőle készült.. már nem is tudom mi.(felejthető élmény lévén). Megkértek, hogy többet ne.. úgyhogy el lett osztogatva kóstoló gyanánt, de senki nem kért repetát. A fogad miatt sajnálatom!

Andicsek írta...

gyanítom ezek aratógép vagy traktor kerekek. nem?

Ottis írta...

Nagyon édesek a gyerekek!

Gyógyulást a fogadnak!

4Gyerek írta...

Na vegyük sorba.

Erinacea, ez sajna nem bölcsesség fog, abból egy távozott már, hát az utózöngéjét annak köszi, max 1-2 "jóakarómnak", másnak soha.

TücsökBogár: nálatok is? Most hova küldjem ezt az időt? Délre úgy sem fog, keletre meg épp az hiányozna szegényeknek. Akkor inkább kibírjuk, reméljük közelebbről felszívódik.

Andika drága: há szerencsére nem akar pótkereket a drága vevő. Akkor kénytelen lettem volna Oldalborda fejét is lekapni, ne már egyedül legyen a Kiffiam.
A pasi meg nem városban akarja ama masinával nyomatni, horgászok közt akar felvágni. Pénz van, gyerek nincs, tehát....Amúgy 44"-os gumik, kamiongumi méretnél picivel nagyobbak. Na, majd ha kész lesz a járgány, megmutizom nektek. Kíváncsiak megnézhetik, az ötlet a következő linkről van:
http://arctictrucks.is/Forsida/Breytingar/Nissan/Patrol/AT44

Andicsek: nem ízlett a csicsóka? Fél adag püre maradt tegnapról, suttyomban bekanalaztam. Pssssszt...
Sem aratógépnek, sem traktornak nem mennének el a fenti gumik, mert akkora teherbírásuk nincs.

Ottis, köszi.

Viki írta...

Azért ez nem szép ám Tőled, hogy se egy gyöngypipi fara, se egy kis csicsóka ?? hát hol élünk ? - na persze Londonyorszáááág aaaaaaz iiiiiigen :) :) meg négy kerék? (Remélem nagyon jól éreztétek magatokat)

Júúúj nem akarok még rosszmáju is lenni, de mekkora cápát akar hazacipelni az, aki ekkora járgánnyal megy pecázni ? - na menjen, lényeg hogy rendeljen :)

A fogadnak meg üzenem, hogy fogja meg magát és tünjön el, de jó messzire :)
Jelentem, nálam is van két vendégvirág és ráadásul jácint, s nemsokára ki is nyílik.

Minden évben jön valami vendégvirág, de hogy honnan érkeznek hozzánk, soha sem tudjuk, csak úgy vannak és kinőnek, de minden évben más. S ráadásul kövek között nőnek ki. Na ezt fejtsétek meg, hogy honnan gyünnek ?

Ditta tortái írta...

Azért én is szívesen megnéztem volna a fotókat,de 4 lurkó kárpótol nagyon klasszak a gyerkőceid,a 4 gumit meg kell tartani játszótérnek a gyerkőcöknek:-),hát a fogad miatt nagyon nem irigyellek,a férjem,1 hétig szenvedett,neki 2 gyökér csonkja volt,hát ő sem úszta meg műtét nélkül múlt héten ki is vésték mind a kettőt neki.

Andrea írta...

Lányok, mi az a csicsóka? Köze van a Csicsónénak három lányához? :)

Kormi, azt meg se merem kérdezni, hogy milyen "botja" lehet a palinak! :D :D
Digitális, mozgásérzékelös automata kukackirántós? ..... talán. Dehogy aranyból csináltatja, az tuti! :))

4Gyerek írta...

se Csicsónét, se a jányait nem tom.
miképp csicsókáról is vajmi kevés ideje hallottam-óvastam először. háááát....izé, olyan gumós cucc mint a krumpli, csak göcsörtösebb, nehezebb pucolni, méreteit tekintve amelyek hozzám kerültek azok apróbbak is mint a másik gumós társa, ízben azért kábé tök más. Guglizz rá, érdekes dolgokat óvasni róla, állítólag egészséges is. Hát ez sem mellékes, de a változatosság kedvéért szeretném ha vidékünkön is termesztenék.

4Gyerek írta...

Viki, akkor lécci-lécci küldd haza a krókuszaimat. Tuti Hozzád kerültek, itt tavalyelőtt jártak utoljára. Se köszönés, se semmi, csak eltűntek.

Viki írta...

Küldöm, küőldöm, van is egy csomó, mégpedig a kedvenc színeidben az már tuti, de most arra kérlek, hogy

légyszi ellátogatni hozzám, s ha még jókislány is leszel, krókuszt is kapsz :)


http://vikkokucko.blogspot.com/2011/03/uj-tavasz-uj-dijak.html