Oldalak

2011. 03. 07.

Update az időjárásról meg egy kis gyümölcsleves

Tegnap bemutattam (már amennyire kivehető volt), hogy havazott felénk. Aztán nekiálltam update képeket kattogtatni, majd kis túrós batyukat fabrikáltam, csajomért mentem elhozni a síedzésről (az izé a hátsómba fagyott míg leereszkedtem az autóval a full jeges utcánkon), végül nem posztoltam egy újabb képet sem. Éjszaka mikor felébredtem s kinéztem az ablakon már tudtam, tegnapi update képek mit sem érnek, újabbat kell csinálnom.
Valami kis különbség észlelhető tegnaphoz képest?
Nem látjátok? Na neeee... Akkor még egy kép, segítségül. Ezzel a járgánnyal jöttem haza este 6-kor a csajszimmal. Kicsit hóbundába burkolózott ma reggelre.



Na, de akkor kis színt is varázsoljak ebbe a nagy fenti fehérségbe.
Igaz nem tegnap ettük, hanem 1 vagy 2 hete, mikor ihlethiánytól szenvedve Középső csajszim faggattam mi is legyen a leves. Mire ő: pöttyös leves már volt a napokban, akkor ugye gyümölcslevest nem készítesz, anya? Mondtam neki, ha van konkrét elképzelése a gyümölcslevest illetően, akkor bökje ki. Hát a csaj vegyes gyümit szeretett volna. Én pedig összedobtam neki. Írrrrrrtózatosan finom volt, Kicsilány 2 tányérral tolt be, Kiffiamnak nem győztem olyan sűrűn kanalazni ahogy nyelte lefele. A megrendelést leadó lányom is teljes elégetettséggel volt eltöltve, Elsőszülött még a fényképezés jogát is átvállalta volna. Ami végül túljelentkezés miatt elmaradt.

Vegyes gyümölcsleves hozzávalók (téli recept lévén nem friss gyümikből készült):



1 üveg körtekompót (720 ml-es üveg)
1 üveg cseresznyekompót (330 ml-es üveg, saját termésű, apró mütyür cseresznyékből, amit még most magoznom is kellett)
1 doboz turmixolt eper a fagyasztóból (1 literes tejfölös doboz)
1 doboz ananászkonzerv (töltősúly 560 gr)
1 üveg szilvakompót (580 ml-es üveg, ez eléggé pépes állagú volt mire a magjait kivettem, ez a kamra mélyén megbúvó, jó pár éves darab volt)
2 dl tejszín

A darabosabb gyümölcsöket a kompótból pici falatnyi darabokra vágtam, az egészet egy fazákba pakoltam, összemelegítettem, kevés szegfűszeget adtam hozzá, majd beleöntöttem a tejszínt. A kompótok relatív édesek voltak, amit ellensúlyozott a nagyobb adag eper. Egyáltalán nem is forraltam össze, az ízek csodálatosan harmonizáltak benne, a kissé roppanósabb körte és ananász harapható maradt.



Kár, hogy nincs több cseresznye meg szilvakompótom. No, de jön a nyár, s majd akkor nem, hogy nem kell összemelegíteni az ilyen finomságot, hanem egyenesen be is hűtöm.
Mert ugye ez a tél már túl sokáig nem tarthat?
Legközelebb remélem már a virágzó gyümölcsfákról szól a tudósításom.

5 megjegyzés:

autumn írta...

Ejnye-ejnye. Még mindig nem ért oda Charlie? Biztos elakadt valahol a hóesésben! Szerintem most már hamar ott lesz! Küldtem vele egy ágacskát arról a virágzó almafáról!!!!:))))

Praliné Zsuzsi írta...

Nagyon jó ez a vegyesgyümi-leves! Nyárias hangulat a nagy hóóóban :)

Gesztenye receptjei írta...

Én ma már tavaszi kabátban jártam, ha tetszik az időjárásnak, ha nem.
Egyébként csodás idő van, hét ágra süt a nap:-))

Andicsek írta...

kedves 4Gyerek! amilyen grafomán vagy, kétlem, hogy rügyfakadásig képes leszel nem posztolni:) remélem , nem is lesz így! alig várom a virágzást is meg a következő írásodat is!!!!

4Gyerek írta...

jóvannnna. pontosítok.
legközelebbi időjárásról szóló tudósításom lesz majd arról amiről.
mert egyébként ellenkező esetben kitehetném, hogy Bezár a Bazár.
most is havazik.