Oldalak

2011. 11. 10.

Eltűntem....de csak a blogon....kenyérbe bújt husi

Eltűntem. Ráadásul mától lenne alibim is. Ugyanis kerülget valami nyavalya. Erőm semmi, fejem fáj, ráz a hideg....bár lázam nincs még.
Aztán kedvem fokozandó, előáll Elsőszülött a sulis igényeivel. Milyen házi feladat az, hogy vágja össze a gyerek nekem a szakács folyóiratom, hogy vigyen belőle egy receptet?
ráadásul románul....
s vigyen szintén románul úságból kivágott időjárás jelentést. Ami alap nehézségekbe ütközik, lévén román sajtó a lakásba csak a hobbynk szintjén érkezik: azaz nekem gasztros téma, Oldalbordának a National Geographic meg a Geo. Venne ő még terepjárós magazinokat, de már 2 éve mind megszűnt. Szóval honnan időjárás előjelzést románul? Oké, a harmadik az menő, reklám kellene. Azt valahonnan eszközlök. Max bemegyek ma az M-el kezdődő benzinkúthoz, s veszek egy ingyenes lapot tőlük. Van benne recept is, meg reklám is. De időjárás....na az tudtommal nincs.
A másik: a német tanárnő meg családi fotót kér. kíváncsi a szülőkre, testvérekre vagy mi a frász? a mai digitális világban, métt kő neki papíron fotó? ami van, azt meg hogy adjam a suliba? az már nem lesz partyképes, albumba való 1 sulis nap után.

Na, akkor most térjek vissza kissé a blogger címem státusához, s megmutizom nektek az uccsó birkavágásból a hosszú hús (vesepecsenye vagy még milyen néven fut) hogy végezte.
Megpároltam a masinámba, olyan 45 perc hosszan. Ja, előtte sóztam, s megszórtam rozmaring porral. Majd kenyértésztára helyeztem, köré jó sok, olajból kiemelt szárított paradicsomot tettem, feltekertem, s megsütöttem. Lesz ebből még repeta, ha nem is birkahusival.
Másnap, mikor már nem volt frissessége tetőpontján, kis mozarella szeleteket helyeztem a kenyérszeletek tetejére, s mikróban meggrilleztem. Mennyei. Úgy jobban érvényesült a rozmaring.
Szinte elfelejtem: frissen, jó szaftos, vegyeszöldség főzelékkel ettük. Hú, de megkívántam.

Aki pedig nem tudná: hamarosan jön-jön-jön.....még Magyarországon is, szabadárusításban.

7 megjegyzés:

Panna írta...

Guszta a kajcsid :D Hogy ezekkel a tanárokkal mennyi baj van manapság :D:D:D Ja és jobbulást!!

Bianka írta...

Jobbulást az étel meg nagyon guszta

trollanyu írta...

Nagyon klassz a kenyered:) Jobbulást neked, nálunk már kifele megy belőle mindenki:)

Gerdi írta...

Mielőbbi jobbulást, meg sikeres házi feladat-megoldást! Felháborító, hogy mi jut eszükbe ezeknek a tanároknak:-)
Remek a kenyered, szinte gondoltam, hogy aszalt paradicsom van benne.
Jó lenne hozzájutni a kalendárumhoz, de itt a világ végén kétlem, hogy rátalálok...

4Gyerek írta...

köszi ;)
végül nem lett Mol kút látogatás, nem fért bele az időmbe. max nyomtatok valami pdf-ben talált (ha kapok) napilapból. ja, és fotó is lesz emígy....fekete-fehérben.

Kalendárium meg ugye elviekben ha szabadeladásban kapható majd, akkor ugyanott ahol már kapható a gasztromagazinunk. azaz Tesco, Spar, CBA? Kaiser's üzletekben, Shell kutaknál, Inmedio, Relay boltokban, illetve az újságos pavilonoknál.
Hátha sikerül valahol egyet megkaparints.

Csilla írta...

Jobbulást! na, a tanárokon néha én is kiakadok, olyanokat kérnek... :)))
Én még nem tudtam, hogy jön a Kalendárium, de most majd figyelem. Elvileg nem a világ végén lakom, bár néha erősen gondolkodóba esem ezen. :D

Fernel írta...

Hát, te még mindig nem tudod, hogy a házi feladat a szülőknek szól? :D

Istenem, hogy én mennyire gyűlöltem, amikor napi sok óra fizikai munka után tanító- tanár néni- bácsi kitalálta a tutit.

Most kicsit nosztalgiáztam, havonta se látom a gyerekem :(