Oldalak

2011. 11. 20.

Kapros-ordás palacsinta


Tegnap estefele Oldalborda hazaállított némi ordával. Kéréssel megspékelte: legyen belőle holnap ebédre kapros-ordás palacsinta. Elcsúszott volna friss kenyérrel csak úgy magában megsózva reggelire, de aprónép mézes-borsós zakuszkát evett, Elsőszülött pedig teát síma keksszel, lévén most ő lett kiszemelve Vuk népe által mint aktuális Simabőrű.
Hozzávalók:
  • 24 db palacsinta (recept itt)
  • 50 dkg friss orda
  • 2 tojás
  • 1 csokor kapor (friss)
  • 8 dkg cukor (avagy ízlés szerint)
A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk (esetleg adhatunk hozzá pár csepp citromlevet), hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, a villával eltördelt ordát, s végül az apróra vágott kaprot.
Ezzel a krémmel kenjük meg a palacsintákat, s tekerjük fel. Garantált siker. Nálunk legalábbis.

5 megjegyzés:

trollanyu írta...

Garantált siker lenne, ha lenne ordám vagy legalább túróm. Na meg ha valami csoda módon rá tudnám venni magam a palacsinta sütésre. De majd bevonom a gyerekeket, hátha:) Nem tudom igaz-e, hogy az orda hasonlít a ricottára, mert azt lehet itt kapni.

Gerdi írta...

Az ordához egyszer volt szerencsém, annyira nem csíptem. Némileg hasonlít a ricottára...
4Gyerek, van olyan, hogy mézes-borsós zakuszka?

4Gyerek írta...

hmmm...ricotta kb 2 hete volt a konyhámban, azért szerintem hatalmas a különbség. részemről az orda javára (ebből ugye ki is derül, hogy Elsőszülöttel egyetemben nagy orda párti lennék)

4Gyerek írta...

ja, zakuszka.

a zöldborsós zakuszkám egy kisebb részébe tettem egy kevés mézet. ha több mézem lett volna, akkor nagyobb adag készül, mert naaaaagyon gyerebe volt.
asszem Martinelli játékán olyant is küldök Moncsinak (hű, remélem jól emlékszem a nevére).

Ottis írta...

Nagy kedvenc!