Oldalak

2012. 04. 04.

Kreahúsvét 3

Akkor most következzenek a kartonból, papírgurigából készült dekorációk.


Papírtojás füzér



Hozzávalók: színkártya (festékboltokban juthatunk hozzá kiselejtezett példányokhoz), raffia spárga
A színkártyákból fantáziánk szerint vágjunk tojásokat, majd fűzzük fel a spárgára. Tehetjük függönyre, szekrényajtóra, lelógathatjuk polcokról.



Madárka



Hozzávalók: színes kartonlapok, spárgák, színes ceruza (vagy filctoll)
A kartonlapokból vágjunk madárkákat, a szárnyaknak pedig kis téglalap alakúra vágott kartondarabot harmónikaszerűen hajtogassuk meg, a madarak testén ejtsünk egy akkora vágást, hogy a szárnyat tudjuk átbújtatni. A madárkáknak rajzoljunk szemet, dekoráljuk fantáziánk szerint.
Ezeket a madárkákat a kisiskolás lányom tanulta tavaly a suliban, s gyártott itthon egész madársereget. 


Bárányka



Hozzávalók: 1 wc papír guriga, 4 parafadugó (vagy barna gyurma), 2 mozgó szem, papírragasztó, háztartási vatta, fehér karton, színes ceruza, ragasztó, olló
A wc papír gurigát bekenjük ragasztóval, a vattából kis darabkákat nyomkodunk bele. A fehér kartonból fejet vágunk, ráragasztjuk a szemeket, dekoráljuk az arcot, majd a papírguriga egyik végére ragasztjuk. A parafadugókból (vagy gyurmából) lábakat faragunk.

8 megjegyzés:

Mézeskalács írta...

Nagyon szuper dolgokat készítettetek! Jól látom, hogy nálatok még hó van???

4Gyerek írta...

Most már itt a házunk körül nincs hó.

DE! Oldalborda hétvégén a közeli hegyekben volt a terepautós haverjaival. Hát majd érdekességképp megosztok 2-3 fotót, hogy lássátok, mekkora hó van még itt a közelben (ahol 60 cm volt, ott lánccal a kerekeken ő volt az úttörő, a többiek utána araszoltak. ahol már méteres volt, ott lapáttal levették a hóréteg tetejét, hogy felérjenek a csúcsra. Ami olyan 970 méteren van, szóval nem is olyan sok (Brassó város átlag magassága 625 m-en van, a város szívében levő hegy csúcsa 690-en...és ott sincs már hó)

Judyt írta...

Köszi, hogy benéztél :) Dehogy haragszom! :) Nekem sincs egy percem sem, pedig egy gyerek sincs mellettem ;) Jó készülődést!

Blogkonyha írta...

Tényleg nagyon kreatívok vagytok már napok óta...Idén mi nem csináltunk semmit, sajnos időhiányban szenvedünk. majd hétvégén a kifújt tojásokkal fogunk bíbelődni...:o)

trollanyu írta...

Hú, nagyon ügyesek vagytok, mindegyik nagyon jópofa:) Nálunk pár dolgot készített a kislányom, én most nem igazán voltam formában:) Boldog ünnepet nektek:)

Katalin írta...

Kellemes ünnepeket kívánok neked és családodnak, szép időt, és jó kikapcsolódást!
Látom ismét szép dolgokat készítettetek!

Viki írta...

Nagyon ügyik vagytok. Gondolom, hogy a gyerekek is kivették a részüket az alkotásból.
Én várom a hójelentést, mert én tél párti vagyok. Már előre frászolok a nyártól, ugyhogy jöjjön az kis "símogató" hideg hó :)))

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok az egész családnak.

Panna írta...

Hű, mennyi szuper Húsvéti dekorációval készültetek ;) Kellemes Húsvétot és jó pihenést Nektek!