Oldalak

2013. 03. 24.

Húsvét közeleg

Ismét alámerültem, bár erősen rángatnának kifele. Annyira egybefolytak a napok, hogy a félig megírt bejegyzéseket sem tudtam véglegesíteni. Közben hazaérkezett a Húgom a kislányával, így már csak 65 km választott el egymástól. Be is terveztem, hogy szombat délelőttől vasárnap délutánig együtt leszünk, erre pénteken havazott, bátorságom inába szállt. Ugyanis a terepjáróval, ami négykerék meghajtás, M+S jelzésű gumijai vannak, Oldalborda turistákat szállítmányozott. Nekem meg maradt egy kis autó, aminek nincsenek téli gumijai. De tegnap este csak megérkeztünk, igaz, a pici járgány nem tudott felmászni a domboldalon levő ingatlanig. Örvendek, mert így ha rövidebb ideig is, de együtt vagyunk, hozhattam kóstolóba az igazán finom mangalica sonkából. Nos, ha már a sonkánál tartunk......akkor kötelességemnek tartom, hogy szóljak: Kisilditől és Mártitól is megkaptam a húsvéti játékra a felkérést. Ha valaki nem ismerné, a linkeken visszamehet a történet megismeréséig. A játék lényege, hogy blogunkról ajánljunk húsvétra elkészíthető finomságokat.
Tavaly is volt egy ilyen témájú írásom, azt most csak belinkelném, ami azóta készíthető, azt külön mutatom.
A játékot pedig....lehet az eredeti ötlet kigondolója, Éva a Takarékos konyhából nem veszi most jó néven, de nem adnám tovább név szerint senkinek. Hisz már rengeteg blogon láttam felvillanni. Így hát ha valakihez még nem jutott el a felkérés, de szívesen megmutatná az olvasóinak az ő ajánlatát, hát nyugodtan, vegye úgy, hogy eme sorok őt bíztatják.




Azóta felkerült receptjeim közül az ajánlatom:









Kreahúsvét
1
2
3





Van akinél úgy karácsonykor mint húsvétkor nyerő a bejgli. Nekik jöhet a flódni új köntöse









5 megjegyzés:

Éva írta...

Jó pörgős napjaid voltak! Az ünnepekre nagyon finom és különleges ételeket tettél az asztalra. Nekem nagyon tetszik ez a tortaparféd nagyon kíváncsi lennék az ízére biztos finom.Köszi hogy játszottál!

4Gyerek írta...

Éva, adja Isten, hogy a próféta szóljon belőled, s a pörgős napok legyenek a múlté. :)

Gerdi írta...

Nagyon szépek a leveles tojásaid! Mi is olyanokat szoktunk festeni, hagymahéjjal. A tieidnek is olyan színűk van!
A sós kalácsoddal kacérkodom egy ideje... Ha lesz időm rá is, megsütöm.

Márti írta...

Köszi, hogy szakítottál erre is időt, megérte! :)

Blogkonyha írta...

Áldott Húsvétot kívánok!