Oldalak

2013. 04. 04.

Tavaszi fűleves

Mit szólnátok, ha füvezésre bíztatlak? Ráadásul egészséges fajtájúra? Jólvannaaaaaa.....már erősen bezsongtam az elhúzódó vacak időjárástól. Így aztán csoda, ha kedden, miközben Oldalborda a két iskolás csajszival a mangalicák kifutópályáját készítették elő a ragyogó napsütésben, én vettem egy mély lélegzetet, egy zacskót és egy ollót, majd átmentem kecskébe. Vagyis kimentem zöldeket szedni. Az olló a csalánhoz kellett, de még így is annyira képesek voltak megcsípkedni, hogy 24 órán át szenvedtem. Szóval szedtem/vágtam sóskát, csalánt. Elképzeltem, hogy némi medvehagymát is elméletben beleteszek, de...az a kertemben nincs. Igaz, ma láttam már a piacon. Szóval esélyes a látogatás Feketehalomra. Ráadásul tudjátok mit láttam ma a piacon? Hát amit a kék betűs közösségi portál egyik zárt csoportjában kitárgyaltuk, hogy én nem ismerem. Nevezetesen a lórumot. Persze vettem belőle. Ha nem zuhogna 2 napja az eső, talán újból bevállalnám a 24 órás szenvedést. Hogy most már csalán, sóska, lórum és medvehagyma kvartett kerüljön a fű kategóriába. Addig....maradok a keddi levesem bemutatásánál.



Hozzávalók:
  • 6 marék fiatal csalánhajtás
  • 6 marék sóska
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 2 tojássárga
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tejföl
  • só 
  • zsemlekockák
A füveket megmossuk, a vizet leitatjuk, apróbb darabokra vágjuk majd az olajon megfonnyasztjuk. Ezután megszórjuk a liszttel és vízzel felöntjük, megsózzuk. Hagyjuk, hogy felforrjon, de nem főzzük, hogy ne veszítse el a szép zöld színét. Közben a tojássárgákat elkavarjuk a joghurttal és a tejföllel, majd hőkiegyenlítve a leveshez adjuk és újból felforraljuk. Tálaláskor zsemlekockákat kínálunk mellé.

4 megjegyzés:

Kati írta...

Hát ez isteni:) Én is alig várom már, hogy egy kis csihánlevest főzzünk anyuval:) Imádjuk:)
Csak itt már két napja csorog az eső, nyakig érő sár van mindenütt.

Blogkonyha írta...

Különleges füvezés... Én bevállalnám, de csakis ilyen módon. :o)

Éva írta...

Nagyon mutatós guszta! Sóskát imádom, csanalat azt a lórumot még eddig nem ettem de biztos finom így elkészítve az is!

Andicsek írta...

A csalán bokrom még a sár alatt, lórumhoz nem volt szerencsém. viszont holnap megyek a piacra, ha nem szakad ez eső, és veszek sóskát, megkívántam most nagyon ezt a leveskét, bár ha tudok csinálni, a tiedtől bizony "messze" lesz:)