Oldalak

2013. 06. 26.

Pilóta keksz

Avagy egy hasonmása. Mert volt már nálam ilyensmi. Igaz, gőzöm sincs fenn van-e a blogon. De.....lehet orvosolni ha nem volna.



Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt, 
  • 20 dkg étkezési keményítő, 
  • 25 dkg cukor, 
  • 1 dl tej, 
  • ½ dl tejszín, 
  • 15 dkg vaj, 
  • 1 kávéskanál sütőpor, 
  • 2 tojás, 
  • 1 vaníliarúd, 
  • 10 dkg étcsokoládé.
A vajat elkavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojást és azzal együtt is símára kavarjuk, majd hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a vanília kikapart magjait. Ezután fokozatosan hozzáadjuk az előzőleg homogénné elegyített liszt-, keményítő-, sütőpor hármast. Fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük 1 óra hosszára. Enyhén lisztezett munkalapon 7-8 mm vastagra nyújtjuk, tetszőleges formákra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokos sütőben 13-15 percig sütjük. Az étcsokoládét gőzfürdő fölött megolvasztjuk, a kekszek talpát belenyomjuk, s a kekszek fehér oldalára fordítva rácsra téve hagyjuk a csokoládéréteget megszilárdulni.
Arról már említést sem teszek, hogy a kiskorúaknak ne egyszerre adjuk a kezükre az egész mennyiséget. Különben harcolhatunk velük, hogy lécci.....párat.....fotózni!

Nincsenek megjegyzések: