Avagy egy hasonmása. Mert volt már nálam ilyensmi. Igaz, gőzöm sincs fenn van-e a blogon. De.....lehet orvosolni ha nem volna.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt,
- 20 dkg étkezési keményítő,
- 25 dkg cukor,
- 1 dl tej,
- ½ dl tejszín,
- 15 dkg vaj,
- 1 kávéskanál sütőpor,
- 2 tojás,
- 1 vaníliarúd,
- 10 dkg étcsokoládé.
A vajat elkavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojást és azzal
együtt is símára kavarjuk, majd hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a vanília
kikapart magjait. Ezután fokozatosan hozzáadjuk az előzőleg homogénné
elegyített liszt-, keményítő-, sütőpor hármast.
Fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük 1 óra hosszára. Enyhén lisztezett
munkalapon 7-8 mm vastagra nyújtjuk, tetszőleges formákra vágjuk, majd
sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokos sütőben 13-15 percig sütjük. Az
étcsokoládét gőzfürdő fölött megolvasztjuk, a kekszek talpát belenyomjuk, s a
kekszek fehér oldalára fordítva rácsra téve hagyjuk a csokoládéréteget
megszilárdulni.
Arról már említést sem teszek, hogy a kiskorúaknak ne egyszerre adjuk a kezükre az egész mennyiséget. Különben harcolhatunk velük, hogy lécci.....párat.....fotózni!
Arról már említést sem teszek, hogy a kiskorúaknak ne egyszerre adjuk a kezükre az egész mennyiséget. Különben harcolhatunk velük, hogy lécci.....párat.....fotózni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése