Tegnap szóba került a FB-on a tápióka. Mondtam, hogy nálam készült már sósan is.
Hozzávalók
a
tésztához:
- 50 dkg liszt,
- 13 dkg vaj,
- 1 tojás,
- 1 csapott kávéskanál só,
- 1 diónyi vaj és 1 csapott evőkanál liszt a forma kikenéséhez;
- 10 dkg mángold,
- 4 tojás,
- 2 dl tej,
- 5 dkg apró szemű tápiókagyöngy,
- 15 dkg sajt,
- 2-3 csipet só.
A tészta
hozzávalóiból tésztát gyúrunk, kibélelünk vele egy előzőleg kikent piteformát.
A tésztát villával alaposan megszúrkáljuk, hogy sütés közben a gőz távozhasson.
180 fokon elősütjük, azaz 10 perc sütés után kivesszük. Ekkor beletesszük a
tölteléket, amit előzőleg előkészítünk. A tápiókagyöngyöket 15-20 percre
beáztatjuk a meglangyosított tejbe, majd elkavarjuk a felvert tojásokkal,
megsózzuk. A mángoldleveleket megmossuk, a vizet felitatjuk, majd apróbb
darabokra tépkedjük. Az elősütött pitetésztára tesszük a mángoldleveleket,
ráöntjük a tojásos- tápiókás tejet és megszórjuk a reszelt sajttal.
Visszatoljuk a sütőbe és szép pirosra sütjük.
1 megjegyzés:
Hú, na ez is nagyon finom lehet! :-)
Megjegyzés küldése