Hozzávalók:
- 1 liba háta, nyaka, szárnyvégei,
- 30 dkg sütőtök,
- 10 dkg hántolt tönkölybúza,
- 1 kis hagyma,
- só, fehér bors.
A tönkölybúzát előző este beáztatjuk. A
sütőtököt kevés vízben puhára pároljuk. A libaaprólékot sós vízben a hagymával
együtt puhára főzzük. A hagymát eltávolítjuk, a húst kicsontoljuk. A főzővízben
megfőzzük a tönkölybúzát, majd
visszatesszük a kicsontolt húst és a pépesített sütőtököt. Ízlés szerint
még sózzuk és borsozzuk.
A gyermekek azóta is hántolt tönkölybúzás kajáért nyaggatnak. Van is még egy zacskóval, beáztatom.....majd kiderül mi lesz belőle holnap.
5 megjegyzés:
Hántolt tönkölybúza? Komolyan olyan jó dolgokkal ismertetsz meg minket.Mindjárt utána is nézek, itthon kapható-e? Tudod mi az allergiánk miatt elsősorban tönkölybúzát fogyasztunk.
Az Erdélyi konyhára hol lehet előfizetni?
Épp ma este áztattam be a második tasak ilyen tönkölybúzát, dobozt eldobtam. Brassóban vettem egy magyar boltban.
Most szépen kimegyek és kukászok egyet a kedvedért :)
ez áll rajta:
www.eletfaelelem.hu
remélem tudtam segíteni.
Ja, és az előfizetéses infóhoz katt a következő linkre:
http://www.erdko.ro/kapcsolat.html
Köszönöm szépen! :)
Ma megyek a bioboltba feltankolni, rákérdezek :)
Megnézem a másik linket is, nagyon érdekel ez az újság.
Megjegyzés küldése