Oldalak

2013. 11. 06.

Libazsíros kifli

Ha már liba és november, akkor ugye valószínű, hogy annak a szárnyasnak zsírja is van. Egy igazán jó dolog ami a libazsírral történhet, hogy reinkarnálódik egy péksütiben. Jelen esetben egy egyszerű, de nagyszerű kifli készült. Kár, hogy már a múlté.





Hozzávalók:  

  • 75 dkg liszt,
  • 4 dkg élesztő, 
  • 4 dl tej, 
  • 1 tojás, 
  • 2 dkg só, 
  • 4 dkg cukor, 
  • 10 dkg libazsír,
  • 1 tojás a lekenéshez.

Az élesztőt elmorzsoljuk a tejben, hozzáadjuk a tojást, cukrot, sót, majd a liszthez adjuk és megdagasztjuk. A libazsírt megolvasztjuk és lassanként a tésztába dagasztjuk. Amikor az összes zsírt felvette a tészta, huzatmentes helyre tesszük, letakarjuk és duplájára kelesztjük. Ha megkelt, fél cm vastag körré nyújtjuk, 8-12 cikkre vágjuk, kifli formára csavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin további 15 percig kelesztjük, felvert tojással lekenjük, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Na ezt kipróbálom!
Sőt nem csak kifli, hanem bagett formában is.

teller-cake írta...

Gyerekkoromban ettem utoljára libazsíros kenyeret....De tutira beszerzek, megsütöm és megkenem, igazi múltidézés lesz! :)

Edit Kereszt írta...

Én már isten tudja hányadszor sütöm, most is sül egy adag. Mondhatom isteni finom. Nyugodtan próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Sajnos én nem ehetem, leányomnak sütöm.