Oldalak

2015. 08. 06.

Mángoldos lecsó buggyantott tojással

Lánykám eme étel elfogyasztása után kijelentette, hogy jó lenne most már valami húsos kaját is készíteni. Na jó. Akkor majd lesz csülök. Ajánlat elfogadva.



Hozzávalók 4 személyre: 
  • 8 színes paprika, 
  • 10 mángoldlevél szárastól, 
  • 2 hagyma,
  •  4 evőkanál olaj, 
  • 8 tojás, 
  • só.

A hagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, megsózzuk és fedő alatt roppanósra pároljuk. Ha szükséges, aláöntünk ½ dl vizet. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott mángoldnyeleket, végül a csíkokra vágott mángoldleveleket. Párat kavarunk rajta és elzárjuk a hőforrást. Így megmarad a mángold szép üde zöld színe.
A buggyantott tojáshoz egy kisebb lábosban vizet forralunk, enyhén megsózzuk, majd mikor a víz forr, egy tojást beleütünk egy csészébe, onnan szép lassan beleengedjük a vízbe. Ezután visszavesszük a hőenergiát, a víz épp gyöngyözzön. 3 perc után szűrőkanállal kiemeljük, s készíthetjük a következő tojást. Melegen tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: