Lánykám eme étel elfogyasztása után kijelentette, hogy jó lenne most már valami húsos kaját is készíteni. Na jó. Akkor majd lesz csülök. Ajánlat elfogadva.
Hozzávalók 4
személyre:
- 8 színes paprika,
- 10 mángoldlevél szárastól,
- 2 hagyma,
- 4 evőkanál olaj,
- 8 tojás,
- só.
A
hagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára
vágott paprikát, megsózzuk és fedő alatt roppanósra pároljuk. Ha szükséges,
aláöntünk ½ dl vizet. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott mángoldnyeleket, végül
a csíkokra vágott mángoldleveleket. Párat kavarunk rajta és elzárjuk a
hőforrást. Így megmarad a mángold szép üde zöld színe.
A buggyantott tojáshoz egy kisebb lábosban vizet forralunk, enyhén megsózzuk,
majd mikor a víz forr, egy tojást beleütünk egy csészébe, onnan szép lassan
beleengedjük a vízbe. Ezután visszavesszük a hőenergiát, a víz épp gyöngyözzön.
3 perc után szűrőkanállal kiemeljük, s készíthetjük a következő tojást. Melegen
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése