Hozzávalók 20 cm
átmérőjű tortához:
- 6 tojásfehérje,
- 42 dkg aprószemű kristálycukor,
- 1 evőkanál ecet,
- 1,5 kg gesztenye,
- 4 dl kókusztej,
- 10 dkg vaj,
- 10 dkg cukor,
- 1,5 tasak zselatin (15 g).
A
tojásfehérjét egy tálban verni kezdjük. Amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a
kristálycukrot, majd gőz fölött addig verjük míg langyos lesz a masszánk. Ekkor
kezd olvadni a cukor. Gőzről levéve addig verjük, míg visszahűl szobahőre.
Ekkor hozzáadjuk az ecetet és további 1 percig verjük. Sütőpapírral bélelt
sütőlemezre 20 cm átmérőjű kört rajzolunk, papírt megfordítjuk, hogy ne az
írószeres része legyen felül. Ezt megismételjük három sütőpapíron, majd a
cukros tojáshabot egyenlően elosztjuk a körökön belül. 90 fokos sütőben,
légkeverésen, sütőajtót résnyire nyitva hagyva megszárítjuk a habcsókalapokat.
Közben a gesztenyét megpucoljuk, majd megfőzzük. Krumplinyomóval áttörjük, majd
a vajjal és cukorral habosra kavarjuk. A zselatint a kókusztejbe beáztatjuk,
majd a csomagoláson levő utasítás szerint felolvasztjuk. Hozzáadjuk a
gesztenyés masszához, kissé behűtjük, majd ezt rétegezzük a habcsóklapok közé.
A maradék gesztenyekrémet a felső habcsóklapra simítjuk, egész, főtt gesztenyeszemekkel
dekoráljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése