Azt hiszem megdöntöm az egyazon témában egymás után feltöltött receptjeim számát. Igen, egy újabb gesztenyés. Mert hát szeretem, szeretjük ezeket a kis barna bigyókat, még ha sok is velük a macera.
Hozzávalók:
- 15 dkg konyhakész gesztenye,
- 1 kisebb zellergumó,
- 30 dkg apróbb hagyma,
- 2 körte,
- 5 dkg vaj,
- 1 evőkanál méz,
- 3 evőkanál juharszirup,
- 1 kis csomag (40 dkg) leveles tészta.
A zellert meghámozzuk, 2-3 mm vastagon
felszeleteljük, esetleg keresztbe is elváhjuk. A vajon megpirítjuk a
zellerdarabokat, majd rádobjuk a rusztikusra darabolt hagymát és együtt tovább
pároljuk. Amikor a hagyma is puhulni kezd, hozzáadjuk a mézet és a juharszirupot,
majd rádobjuk a nagyobb kockára vágott, meghámozott körtedarabokat. Kavargatjuk
míg újból felfő, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
Egy tűzálló tálba beletesszük a kihűlt keveréket, rászórjuk a konyhakész
gesztenyét. A tálat betakarjuk a leveles tésztával. 190 fokos sütőbe téve 30
perc alatt szép pirosra sütjük. Kínáló tálra átborítva tálaljuk. Melegen,
hidegen egyaránt ízletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése