Oldalak

2016. 12. 22.

Gesztenyés pite

Azt hiszem megdöntöm az egyazon témában egymás után feltöltött receptjeim számát. Igen, egy újabb gesztenyés. Mert hát szeretem, szeretjük ezeket a kis barna bigyókat, még ha sok is velük a macera.


Hozzávalók: 
  • 15 dkg konyhakész gesztenye, 
  • 1 kisebb zellergumó, 
  • 30 dkg apróbb hagyma, 
  • 2 körte, 
  • 5 dkg vaj, 
  • 1 evőkanál méz, 
  • 3 evőkanál juharszirup, 
  • 1 kis csomag (40 dkg) leveles tészta.

A zellert meghámozzuk, 2-3 mm vastagon felszeleteljük, esetleg keresztbe is elváhjuk. A vajon megpirítjuk a zellerdarabokat, majd rádobjuk a rusztikusra darabolt hagymát és együtt tovább pároljuk. Amikor a hagyma is puhulni kezd, hozzáadjuk a mézet és a juharszirupot, majd rádobjuk a nagyobb kockára vágott, meghámozott körtedarabokat. Kavargatjuk míg újból felfő, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
Egy tűzálló tálba beletesszük a kihűlt keveréket, rászórjuk a konyhakész gesztenyét. A tálat betakarjuk a leveles tésztával. 190 fokos sütőbe téve 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Kínáló tálra átborítva tálaljuk. Melegen, hidegen egyaránt ízletes.

Nincsenek megjegyzések: