Oldalak

2010. 12. 30.

Olcsó volt, de jóóóó

Történt vala a tegnap, hogy kiszabadultam a házból. Gyorsban fodrászat, majd irány vásárolni. Hát sok okosat nem vettem, de egyik hyperben amint liba/kacsa máj felől tájékozódtam (aztán köpni-nyelni nem tudtam az áraktól) észrevettem, hogy van fagyasztott disznóhere. Hát Oldalborda szoktatott erre rá, előtte lánykoromban bizisten nem ismertem. S hát bizony ehhez igencsak ritkán jutunk hozzá (kakasheréhez meg soha, azt kizárólag Mo-on ettem eddig), de kevesebb mint harmada áron (az átlagoshoz képest) mint a tegnap, hát soha. Így aztán tegnap szépen hazaérkezett egy zacskóval, bizony viszontagságos körülmények között. Ugyanis mentem a Középsőmért németre, de onnan nem hazafele jöttünk, hanem dokihoz. Hát nem szépen kifejlesztett egy Középfül Gyulát? Kaptunk rá antibikát, hát egyáltalán nem ellenkeztem, a csajom ennyire jajjgatni nem igazán szoktam látni, annak ellenére, hogy a fájdalomküszöbét nem tőlem örökölte. Utána következett a hol találjunk olyan patikát ahol van is a nevezett antibika, meg nem azt vágják a fejemhez, hogy a fülcsepp amit kérek már 3-4 éve nincs a kereskedelemben. Háhá! Webpatikában van, meg Oldalborda is kapott egy másik gyogyótárban. S ha mindez nem volt elég, Elsőszülött apájával elindult az ünnepélyre, majd közölték: otthonfelejtette a mézeskalácsait. Nekem meg nem volt lakáskulcsom. Tiszta csupa élvezet. Kész szerencse egyik kissrác késett, így a buktatók ellenére sem késtem le az előadást.
Ma pedig reggel nem bírta a ház két felnőttje eldönteni hogyan készüljenek el a herék. Személy szerint a könnyebbik variánsra szavaztam, Oldalborda rántott verziójával szemben. Mert nekem kellett elkészíteni, nem kérdéses mi lett. Sütőzacsiban behuppantak a sütőbe. Előtte sóztam, borsoztam, valamint kevés szerecsendió virágot szórtam rájuk.

Kuktáskrumpli volt a körítés. Ez is roppant egyszerű. Krumplit meghámoztam, felkockáztam. A régi jó öreg kuktában nagyon kevés olajat hevítettem, krumplikockákat beledobáltam, házi szárított ételízesítővel megszórtam, sóztam, majd egy fakanállal alaposan összekevertem. Krumpli mennyiségtől függően 0,25-0,5 dl vizet öntök rá, majd gyorsan lezárom a kuktát. Addig hagyom a lángon míg a kuktaszelepnél kissé pirult krumpli szaga érezhető. Ekkor tüzet lezárom, de a kuktát nem nyitom fel. A benne levő gőzben szépen fellazul a kis lepirult részecske. Ezekért a piros falatokért folyik a harc a családban.
Savanyúságnak ecetes pritaminpaprikát vettünk elő.

6 megjegyzés:

Praliné Zsuzsi írta...

Jól hangzik! Jó dolog télen disznóságokat enni :)

Andrea írta...

Kakastöke pörkölt! Ezt ismerem! Állítom a neve hallatán az összes férfi egy picit összehúzza magát. èrthetö, elég perverz a dolog. :)))):))

A németórától én is gyulladást kapnék, megértem a kicsit. Próbáld ki a meleg sóval a kezelést (de kérdezd meg elötte a dokit, hogy erre a gyulladásra jót tesz-e a meleg!). Meg jó kis inhalálás se árt kamillkával. Jobbulást a kislánynak!

Cakeni írta...

Boldog új évet kívánok neked és kedves családodnak!

Tücsök Bogár írta...

Békés Boldog Új Esztendőt!

Mézigörl írta...

Nagyon boldog és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok Neked és a Családodnak! :-DDD

4Gyerek írta...

Na ja....bejegyzésem úgy kezdődik, hogy tegnap. Valójában ezt dec. 22-én írtam, csak akkor ugye a laptop elhatározta, hogy csúfot űz a fotóimból, így halasztódott.
Eme pontosítás azért, mert ugye a kölkeknek semmiféle tanulással kapcsolatos aktivitásban nem vettek részt 21-e után.

Ja, és hab a tortán, hogy Középsőmnek ismét fáj a füle. Hja, haverokkal jöttek ki az uszodából, nővére pedig nem volt hajlandó a csomag aljáról kivenni neki a sapkáját. Következtetés: nélkülünk nem mennek többet ilyen helyre!