Oldalak

2011. 03. 05.

Képviselőfánk falatok meg a mai gyerekzsúr

Itt-ott említettem vala, hogy ma nálunk nagy buli lesz. Középső csajom nyári gyerek, sőt mitöbb, nevenapja is szünidőre esik. Tehát eléggé esélytelen az osztálytársakat rendes időben hívni bulizni. Így hát a csajom kialkudta az apjánál, hogy hadd hívhassa meg most télen. Hát kicsit tolódott a februári óhajához képest a dolog, mert először ugye vizsgaidőszak a nagypasinak, majd szintén ő két hétvégén versenybírának vizsgázott. Aztán mára lett meghírdetve az ereszd el a hajam eksön. 23-an vannak az osztályban, kicsit tartottam attól, hogy ha az összes gyerek eljön mi lesz. Mi lesz, mi lesz, szombat lesz, de hátrálni nem lehetett. Azért a meghívókra fel volt vésve legkésőbb tegnapig kérjük a visszajelzést. Két gyerekről megtudtuk tutira nem jönnek, 7-nem felhívtak visszaigazolással. Oldalborda még azzal nyugtatott az este, hogy tuti lesznek jó páran akik csak beállítnak. Végül csak 1 kislányról nem tudtunk előre.
Szép sorban érkeztek a gyerekek, már javában folyt a szánkózás, mikor egyik kislány megütötte a térdét. Állítólag félig az ő hibája, a másik fele a terepé volt. Nem voltam jelen. Szerencse a kislány édesapja igen, így haza is vitte sérült madárkáját, de 4 óra múlva másodkézből azon infót kaptam, hogy már semmi baja. Hálisten. Hát ez volt a bemelegítő pont. Mármint arra, hogy nem egy sétagalopp a mai nap.
Következett, hogy egy másik kislány véletlenül beborította a konyhaablakon a pohár bodzaszörpjét. Hurrá, felmosás. Majd mások előszobán túl trappoltak be csizmákkal a világos járólapra. Éljen, felmosás. Aztán egy következő üveg ásványvizet kissé balszerencsésen kereszteztem a bodzaszörppel, mert nem kifutott, hanem kirohant egy része az asztalra.
Majd készült a pizza, házigazda csajom megrendelésére. Hja, említsem már meg, Oldalbordától kaptam egy full extrás (na jó, ha full extrás lenne, akkor volna önmüködő funkciója, de az mégsincs) na mitis? Mert nem mondhatom, hogy nyújtófát, hisz nem fa, hanem inox az anyaga. Ugyanígy sodrófa sem lehet. Akkor maradjunk annál ahogy a youtube-on fellelhető Székely nyelvlecke magyaroknak II kezdőszint, táplálkozás részében található laskasirittő az említett tárgy.
Pizzatésztának most kipróbáltam a Lila Fügénél találtat. Hát majd kipróbálom nem ilyen xxl-es kiszerelésben is, mert nekem így nem lett nyerő. De egy szavam sem lehet a csajaimra, az ők tányérjukon semmi nem maradt meg, míg a vendég gyerekeknél ki lehetett találni ki mit nem szeret. Volt kinél a kis bolti sörkolbász karikák, másnál a gomba, harmadiknál a kukorica maradt meg.
A nap fénypontja az előbb említett nem sétagalopp kategóriából az volt, mikor a gyerekektől megmaradt másfél tepsi pizzából három hatalmas darabot Oldalborda le akart vinni a műhelybe az ott tartózkodó pasiknak. Előszobában a csizmákról leolvadt havon megcsúszott, tepsi a kezéből majd kiesett, aztán úgy nézett ki sikerült megmeneküljön, de végül egy kocka csak a földre zuhant, betartva Murphy törvényét. Ha már padlómosás, akkor....csak várjatok, hadd fokozzam. Oldalborda idenyújtja nekem a tepsit, hogy majd ő romelhárít. Meg is fogtam, csak mikor akarta a pasim elengedni, nem tudjuk most sem mit csinált, de jól megborította a tepsit. Még egy kocka pizza a földön. Uhhó kutyik is ma pizzás bulin voltak. Járt is nekik, hisz eléggé megzavarta őket a gyerekzsivaj, kiugatták a lelküket is.
Elsőszülött meg Oldalborda végül romelhárítottak. Persze tanulság is volt az egészből. Áááá, úgy sem lennétek képesek kitalálni mi is volt az. Hát akkor elmondom. Ha Oldalborda nem zuttyintja le a földre, én nem megyek ki az előszobába, nem veszem észre, hogy a 7 vendég gyerek közül 6-nak a csizmája/bakkancsa lucsog a víztől, s nem hívom a szülőket telefonilag, hogy csakis száraz lábbeli társaságában érkezhetnek elsős csemetéjük után. Gőzöm sincs mi lett volna ha jönnek a szülők, s a gyerekek csak atomvizes csónakokba pakolhatták volna lábacskáikat.
Na, azért még hadd mondom el a nap egy másik fénypontját. Gyerekek már bent bontották a házat, nevezetesen bújócskáztak. Egyik kisfiú, kissé molett (khmmm) a lelkem bebújt a csajom tolóajtós zekrénye alsó polcára. Csak volt amit nem tudott. Ama ajtókat kizárólag tolni szabad, ha már picit is megemeli valaki, kiakad a csatornából, s leblokál (egy kis műanyag izé eltörött, ha az meglenne nem volna ilyen probléma). Képzelhetitek mikor a saját gyerekeim (na mert tudták nekik kellett volna szólni) meg a fogságban levő gyereket kivéve a többi rohan hozzám, hogy beszorult egy fiú a szekrénybe. Persze sokkal könnyebb dolgom van mikor belülről nem nyomja senki az ajtót. De csavarhúzó, társai és megoldottam. Másképp adhatnám vissza a mérnöki diplomám.
Közben persze Oldalborda is nyomta a magáét, szgépet sűrűn kellett látogatnom, ugyanis aukciós oldalon licitáltatott a drágám. Ehhez persze angolul kellett nyomassam a leveleződést. Csoda, ha az éccaka 2 órás lefekvés mellett már nagyon vonzódom az ágy irányába?

S hogy ne maradjatok recept nélkül, a gyerkőknek felszolgált kókuszkrémes képviselőfánk következzék. A fánkocskák receptjének kiválasztásakor hatalmas bajban voltam, nem tudtam, hogy az Édesanyámtól tanult, beváltat használjam, avagy újítsak. Végül Eliftől, az Ízmorzsák szerzőjétől kölcsönöztem, hála ugye Tücsök Bogár VKF-jének. A recept duplázva van, meg annyiban különbözik, hogy most nem vaj került bele, hanem margarin, s az is olvasztva volt mérve.

Hozzávalók a tésztához:
  • 0,5 l víz
  • 2,5 dl olvasztott margarin
  • 1 kk só
  • 2 el cukor
  • 0,5 l liszt
  • 8 tojás
A vizet a margarinnal, sóval és cukorral főni tettem. Mikor felfőtt, hozzáadtam a lisztet, majd alaposan elkavartam. Tűzről levettem, egyesével (!) belekavartam a tojást, mindenik tojást felvette a massza, s csak utána jött a következő.
Itt is volt egy jó kis sztorizás, Oldalborda betartotta az ígéretét, amit a Churros-os szerencsétlenkedésemkor tett. Éspedig kaptam egy óóóóóriási nyomócsövet. Olyannyira óriási, hogy nem is igazán tudom használni. Ezért a pasim kellett a képviselőfánk tésztáját a sütőpapíros tepsire gombócolja. Hát némelyik olyan is lett, de nem ez a lényeg. Majd alkalomadtán megmutizom ezeket az új konyhai szerszámaimat is.
Nos, miután a tepsi megtelt gombócokkal (nagyon nem kell egymás közelébe tenni, mert kissé dagadósak a drágák), 200 fokos sütőben kb 22 perc alatt lettek megsülteknek nyílvánítva. Ezt ugye éjfél után. Ma ét és fehércsoki olvasztott keverékébe mártottam a tetejüket, majd száradás után kalapot vágtam nekik, s megtöltöttem igencsak finom kókuszos krémmel.

Hozzávalók a krémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 35 dkg kicsöpögtetett joghurt (ismét lőttek a Chef Viki féle Rama Creme Bonjour projekt valóra váltásának)
  • 2 kókusz megtakarítva
  • 6-8 ek cukor
  • 1 ek házi készítésű vaniliás cukor
A  tejszínt habbá vertem. A kókusz húst aprítógápbe tettem, s jól összezúztam, krémes kókuszreszelék lett belőle. Igencsak friss kókuszt sikerült vennem, egyik kókusz szűk negyede már nem érte meg a krémbe kerülést, előtte nasivá változott.
A tejszínhabba finoman belekevertem a kicsöpögtetett joghurtot, majd a kókusz aprítványt s a cukrokat.
Következhetett a fánkok töltése. És ilyen sem volt még mostanában, a krém meg a fánkok mennyisége pontosan passzolt. Semmiből nem maradt még pici sem.



A fotó olyan-amilyen. Oldalborda készített egyet kint az első tányérról verőfényes napsütésben, de az még pocsékabb mint amit én sötétedés után egy másik tányér fánkról fotóztam. Ez van, elismerem a fotózáshoz nem értek. Szeretnék, de nem megy. Néha elcsípem, aztán elfelejtem mit is csináltam akkor. Pedig a gép sokkal többet tud mint amit mi kihozunk belőle.

5 megjegyzés:

Mézeskalács írta...

Komolyan mondom minden elismerésem a tiéd!!! Én soha nem tudnék véghezvinni egy ekkora gyerekbulit. A fánkok pedig nagyoooon jóóóók!!!

Bianka írta...

Gratulálok a fánkok nagyon csinosak

Anna írta...

Hős vagy!
Nálam is gyerekparti volt a tegnap. Nem voltak sokan (1O-en)és virslihajókat készítettem (lásd a blogomon: http://annaborzasi.blogspot.com/ )
Nagyszerű(en) egyszerűsített vendéglátás lett így.
Úgy kívánom ezeket a fánkokat! De GM formában még nem kisérleteztem...

Viki írta...

Bocsánat, de én végig röhögtem az egészet, mert saját magam láttam a leirt szöveged mögött, ugyanis pár nappal ezelőtt - igaz gyerekek nélkül - végig tudtam csinálni egy ilyen napot :)))) Háááát legjobban azért annak örülök, hogy a kutyák is kivehették részüket a "baba" zsúrból.

Mikorra tervezitek a következő bulit ???? Elmennék egy kis hátramozdítónak, ha éppen akkor olyan napom van :)))

Ne hari, de olyan jót rötyögtem, s közben átéltem, amit át kellett. Hol a söprü, hol a száraz felmosó, hol mittudoménmégmi :))) Egyszóval, hősök vagytok.

A fánkod pedig csodálatos.

Elif írta...

A fánkok szuperek, nagyon jó ötlet ez a kókuszkrém. Nekem tegnap csak egy mini babapartit kellett kivitelezni és persze épp előtte éjjel nem sikerült normálisan aludnunk, így eléggé megviselt a dolog, a nagyobb buliktól tartózkodnék egy időre... :)