Oldalak

2011. 06. 07.

Zöldséges hal fokhagymás tejföllel




Hozzávalók:

személyenként 1-1 halfilé (pl. 1 kg pangasius)
sárgarépa
brokkoli
karfiol
kukoricakonzerv
zöldhagyma
tejföl
fokhagyma

A zöldségeket megtakarítjuk, felkockázzuk. A kukoricakonzervet lecsöpögtetjük. A sárgarépát, brokkolit, karfiolt közel készre pároljuk, a halfiléket szintén kissé megpároljuk. Egy jénai tál aljába eloszlatjuk a párolt zöldségeket, rászórjuk a kukoricakonzervet. Óvatosan rátesszük a halfiléket. Sózott fokhagymát tejfölben elkeverünk, s ezt a jénai tálban levők tetejére öntjük. 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütöm. Karikázott zöldhagymával tálalom.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom

Bence/Emoke írta...

már megint Pangasius..vennem kell mostmár :) Szeretem a halat nagyon! :)

Alíz írta...

Érdekes ez a kombináció, egyszer ki kell próbálnom, noha nem rajongok a halért. Ám ez a sok zöldség nagyon vonzó. Nézz be hozzám, vár egy kis meglepi. :)

Ditta írta...

Hú de guszta,nagyon szeretem az ilyen ételt nálunk is sűrűn van a pici lánykám úgy eszi mint a kenyeret:-),jól esne nagyon!:-)