Oldalak

2011. 09. 22.

Lekváros bundáskenyér

Félszáraz kenyér édes szájúak ízlése szerinti hasznosítása.

Hozzávalók: félszáraz kenyérszeletek, kevés tej, lekvár, tojás, olaj a sütéshez. Vigyázzunk, a kenyérszeletek párosak legyenek, mint a szendvicseknél.

Két szelet kenyeret megkenünk lekvárral és összeborítjuk. A tejet egy tányérba tesszük, megmártjuk benne a lekváros szendvicset. Egy másik tányérba felverjük a tojást, amiben megbundázzuk a kenyereket. Forró olajban kisütjük.


5 megjegyzés:

Mézeskalács írta...

Én vállalkozó kedvű vagyok, szívesen megkóstolnám, de a férjem nem engedné a házba. Majd akkor csinálom, ha nincs otthon:)

Bianka írta...

Na ilyet sem ettem még, de szívesen kipróbálnám

4Gyerek írta...

megkaptam a magamét.
Anyukám írt Skype-on, hogy vaníliás tejbe szoktuk áztatni a kenyeret. hát én ritkán készítettem eddig is, és soha nem volt vaníliás. persze képzelem, hogy jót tesz neki.....majd legközelebb.

szóval nyugodtan lehet vaníliáscukrot, vanília kivonatot használni, tuti finom kell legyen, ha Édesanyám mondja, akkor gyerekkoromban bizonyára azt a fajtát tette elém.

CsillaHúgod írta...

És Édesanyád/nk mikor tette ezt eléd? Mert én ilyenre bizisten nem emlékszem. Lehetséges, hogy én is ettem ilyet???
Az én férjem sem kóstolná meg, de én lehet, hogy igen. A családod hogy értékelte?

4Gyerek írta...

Mikoris? Tutibíttos nem az elmúlt 15 évben.
Amúgy meg inkább '89 előtt. asszem. és nem sűrűn, bár én szerettem.
családom?
hát....izé. asszem nem is vót itthon az aprónép közül egy sem. de amilyen édesszájúak, meg ahogy szeretik a bundáskenyeret, szerintem mééééég kérek egy szelettel lenne a reakció