Az alábbi fogás pár szem maradékáért valóságos közelharc folyt. Ugyanis épp maradt pár darab, s nem annyi amennyit a nassolásra beállított gyerekpoci be bírt volna fogadni. Ígéretet tettem, hogy lesz még ilyen. Ideje lenne beváltanom az ígéretet.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya,
- 80 dkg káposzta,
- 1 kis fej hagyma,
- 4 tojás,
- 5 evőkanál liszt,
- 2 teáskanál őrölt kömény,
- só, bors,
- olaj a sütéshez
A káposztát lereszeljük, majd sós, forró vízben 2 percig blansírozzuk.. Leszűrjük. A burgonyát, hagymát lereszeljük, a káposztához adjuk. A zöldséges keverékhez adjuk a tojást, lisztet, őrölt köményt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben forrósított olajba kanállal kis halmokat teszünk, mindkét oldalát pirosra sütjük. Konyhai papírtürlőre szedjük, hogy a fölösleges olaj lecsöpögjön.
Sült sonkával vagy baconszalonnával tálaljuk.
9 megjegyzés:
Szuper! Viszem! Lehet sonka nélkül, és akkor jó zöldségnapra!
Káposztás kremzli :) Ötletes! Hidegen is jó? vagy csak iziben-frissiben?
Nagyon klassz, olyan mint a káposztás tócsni, szerintem:) De mindegy is, minek nevezzük, a lényeg, hogy finom.
Szuper ötletes
Ó, de jól hangzik! Máris elvinném a receptjét! Gombából már csináltam fasírtot, az is Isteni volt, gondolom ez is mennyei lehet. A sonka már csak hab a tortán!!!
Hmm, nagyon finom lehet. Megkivantam, keszitek en is. Andy
Én is vittem ;) Tetszik :))
De jól néz ki!:) Alkalomadtán én is kipróbálom!:)
Mindenféle káposztás jöhet, ezt most nagyon megkóstolnám:-)
Megjegyzés küldése