Oldalak

2011. 11. 22.

Káposztafasírt sült sonkával


Az alábbi fogás pár szem maradékáért valóságos közelharc folyt. Ugyanis épp maradt pár darab, s nem annyi amennyit a nassolásra beállított gyerekpoci be bírt volna fogadni. Ígéretet tettem, hogy lesz még ilyen. Ideje lenne beváltanom az ígéretet.



Hozzávalók: 
  • 1 kg burgonya, 
  • 80 dkg káposzta, 
  • 1 kis fej hagyma,
  • 4 tojás, 
  • 5 evőkanál liszt, 
  • 2 teáskanál őrölt kömény, 
  • só, bors, 
  • olaj a sütéshez

A káposztát lereszeljük, majd sós, forró vízben 2 percig blansírozzuk.. Leszűrjük. A burgonyát, hagymát lereszeljük, a káposztához adjuk. A zöldséges keverékhez adjuk a tojást, lisztet, őrölt köményt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben forrósított olajba kanállal kis halmokat teszünk, mindkét oldalát pirosra sütjük. Konyhai papírtürlőre szedjük, hogy a fölösleges olaj lecsöpögjön.
Sült sonkával vagy baconszalonnával tálaljuk.

9 megjegyzés:

Seafalcon írta...

Szuper! Viszem! Lehet sonka nélkül, és akkor jó zöldségnapra!

Vicuska írta...

Káposztás kremzli :) Ötletes! Hidegen is jó? vagy csak iziben-frissiben?

trollanyu írta...

Nagyon klassz, olyan mint a káposztás tócsni, szerintem:) De mindegy is, minek nevezzük, a lényeg, hogy finom.

Bianka írta...

Szuper ötletes

Blogkonyha írta...

Ó, de jól hangzik! Máris elvinném a receptjét! Gombából már csináltam fasírtot, az is Isteni volt, gondolom ez is mennyei lehet. A sonka már csak hab a tortán!!!

Névtelen írta...

Hmm, nagyon finom lehet. Megkivantam, keszitek en is. Andy

Panna írta...

Én is vittem ;) Tetszik :))

Roza írta...

De jól néz ki!:) Alkalomadtán én is kipróbálom!:)

Gesztenye receptjei írta...

Mindenféle káposztás jöhet, ezt most nagyon megkóstolnám:-)