Oldalak

2011. 11. 03.

Káposztás cannelloni

Hol is kezdjem? Az elejével valószínű, mert most úgy vagyok mindennel mint a Veres Kókis meséje, azaz bármit, bárhonnan nézek, semminek sincs vége. Kezdődött ugye a múlt héten említett gulyáskrémmel. Jelentem azon kívül, hogy a sütőben dúrván besűrűsödött (de ez nem baj), kitűnően megoldottam az adott problémát.
Aztán hétfőn épp próbáltam megtalálni hol a fejem (verseny, gyerkők vakációja stb), erre kedd reggel szépen áram nélkül maradtunk. Brassóban a Porond nevű városrész teljes átalakítás alatt áll, hogy ne mondjam a feje tetején. Délutánra mire lett áram, nem volt internet. Ezt már nehezebben viseltem, a tavalyi kellemetlen tapasztalatom alapján (amikoris több mint 3 héten keresztül naponta kb 10-15 percet ha volt internet....ugyanis valami dobozkát kellett volna kicseréljenek, csak nekik nem akaródzott). Másnap derült fény arra, hogy a wireless router felejtette el a beállításokat (hála ugye az áramszolgáltatónak). Persze gőzöm se volt hogy s mint kéne visszatenni, ezért ezzel is le a városba.....nem részletezem, elég az, hogy nem tudott egy darabig még az adott termék eladója sem (haver) hozzáférni. Aztán tanfolyam, edzések a gyerkőknek, Kiffiú most szokja ezerrel az ovit (értsd alatta reggelente ott kell szobroznom még egy darabig, hogy kicsi szíve másnap akarjon is oviba indulni, s ne jelentse ki, hogy ő marad Brassóban....azaz itthon). No meg tegnap Középső csajszim Keresztanyjával volt találkánk-kimenőnk. Szóval, mondom én....eleje van, vége sehol. Szerencsére 7végén csak három gyerkőc meg én leszünk....hátha.
Azt sem igazán tudom mit ettünk a napokban (pedig ettünk), Oldalborda is alakított....valami birka lábból pörköltet, én tojáshabos egreslevest, de......fotó....na ez az ami nincs. Csak odaestem az asztal mellé a székre s kész.
Amit most megosztok veletek, az az októberi Erdélyi Konyhában jelent meg. Azóta, ha minden igaz, megjelent már a novemberi lapszám is. Még nem láttam.



Hozzávalók:
  • 1 kis fej káposzta (kb. 75 dkg)
  • 60 dkg csirkezúza
  • 1 kis fej hagyma
  • 20 dkg cannelloni (a doboz 3/4-e)
  • 10 dkg sajt
  • 1 kis doboz tejföl
  • olaj
  • só, bors 
A káposztát lereszeljük, besózzuk, 20 percet állni hagyjuk. A hagymát felkockázzuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a megmosott csirkezúzát, sózzuk, borsozzuk. Lefödjük, s amennyire lehet a saját levében hagyjuk pörköltnek elkészülni. Ha megfőtt kihűtjük, a húst apró kockákra vágjuk. A káposztát a levétől kicsavarjuk, kevés olajat hevítünk egy lábosban, beletesszük a káposztát, lefödjük, gyenge tűzön pároljuk. Időközönként belekeverünk, hogy ne süljön le. Mikor a káposzta elkészült, összekeverjük a pörkölttel s megtöltjük a cannellonikat. Ezeket egy tűzálló tálba egymás mellé tesszük. Mikor a tál megtelt, rákanalazzuk a tejfölet, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőbe toljuk (170 ºC), 35-45 percig sütjük, míg szép pirosra sül a sajt a tetején.

5 megjegyzés:

Nelli írta...

Ezt én nagyon szeretném!:-)

Gerdi írta...

Finom töltelék-ötlet! Bár csak Férjurammal ennénk belőle, csacsi csemeték nem eszik meg a káposztát, csak nyersen, salátának.

Bianka írta...

Izgalmas töltelék finom

Panna írta...

Hú, ez most nagyon nyámi :D:D:D

trollanyu írta...

Nyami, ez nekem is jöhet, nagyon tetszik ez a recept:)