Oldalak

2011. 11. 18.

Színes csirkegombócok

Oldalborda a szárnyasok bármely "alkatrészét" szívesen fogyasztja, a zúzapörköltért kimondottan rajong (az egész család), ellenben a mellehúst kerüli mint macska a forró kását. Persze sikerül olykor úgy készíteni, hogy utána csak nyalogatja a szája szélét (ráadásul repeta után). Ázsiai ételekben is szereti, ám legutóbb ebben a formában tarolt. Mindenkinél.

Hozzávalók a gombócokhoz: 
  • 50 dkg csirkemellfilé, 
  • 1 tojás, 
  • 5 dkg reszelt juhtúró, 
  • 1 zsemle tejbe áztatva, 
  • liszt a forgatáshoz, 
  • só bors, 
  • olaj a sütéshez

A zöldségraguhoz: 
  • 1 padlizsán, 
  • 1 hagyma, 
  • 1 sárga paprika, 
  • 1 zöld paprika, 
  • 1 piros paprika, 
  • 2 paradicsom, 
  • 5-6 mini zsenge tök, 
  • 1 dl húsleves, 
  • só, bors, olaj.
A padlizsánt meghámozzuk, kockákra vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk.
A csirkehúst ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást, a kinyomkodott áztatott zsemlét, juhtúrót, sózzuk, borsozzuk.
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, a karikára vágott tököt, padlizsánt. 5 percig fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot és a húslevest. További 15 percig pároljuk.
A húsos masszából gombócokat formázunk, lisztbe forgatjuk, forró olajon körbepirítjuk. Beletesszük a zöldségraguba s még 5-10 percig pároljuk.

A szaftos ragut jól lehet tunkolni a gombócokkal. 
A fogadtatásról pedig: "ilyent ugye máskor is készítesz még?" Hát naná.

9 megjegyzés:

Seafalcon írta...

Jaj, ez igazán finom lehet! Viszem!

Gerdi írta...

Én hasonló módon szoktam zöldséget etetni a gyerekekkel. Egyszer így is kerül eléjük, szerintem menő lesz. Az biztos, nekem nagyon tetszik!

María írta...

Nagyon jó ötlet!!

Chef Viki írta...

Tetszik! Mint az állat!!!

Illetve nagyon tetszik, na :-))

Blogkonyha írta...

Nagyon finom lehet! Egy adag rendel... :o)))

Panna írta...

Nyámi :)))

trollanyu írta...

Istenien néz ki:) Csak finom lehet. Nálunk meg mindenki csak csirkemellet akar:)

Vicuska írta...

Nagyon finom hozzávalók és persze a végeredmény is, fokozottan!

Éva írta...

Nagyon guszta! Finom lehet a gombocod, bár még juhturóval nem készítettem de magát a túrót szeretem így biztosan jó ízt adott a többi finom hozzávalónak. Ezzel a raguval nagyon ízletes lehetett!