Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 20 dkg cukor, 3 tojássárgája, 3 dl tejszín, 2 evőkanál rum, 3 dkg kandírozott gyömbér, 10 dkg étcsokoládé, 50 dkg szilva, 1 kávéskanál fahéj.
A tehéntúrót csomómentesre kikavarjuk. Hozzáadunk 10 dkg cukrot, a tojássárgát, rumot. A tejszínt keményre verjük, belekavarjuk a túrókrémbe. Hozzáadjuk az apróra vágott csokoládé felét és a felaprított kandírozott gyömbért. Hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt elkészítjük a szilvamártást. Ehhez a szilvákat kimagozzuk, aprítjuk és lábosba tesszük. Hozzáadjuk a maradék cukrot, megszórjuk fahéjjal. 10-15 percig főzzük, majd kihűtjük.
Poharakba osztjuk a túrókrémet, rákanalazzuk a szilvamártást. Maradék csokoládéval megszórjuk a tetejét.
Tipp: kandírozott gyömbér helyett használhatunk kandírozott narancshéjat.
11 megjegyzés:
Jól hangzik, érdekes párosítás! A recept mentve! :)
Ha csak olvasom is hizlal!
Mér' cukkolsz?
:)
Nagyon érdekes variáció, csak finom lehet:) Sajna túró hiányában csak elképzelni tudom, milyen íze lehet.
Ezt nagyon tudnám szeretni:-)))
Nekem is tetszik ez a recept, igazi délutáni nyalánkság!
És ezt most mondod, mikor már nincs szilva?:-) Na jó, van befőtt, de más gyümölccsel is el tudom képzelni.
Megint valami finomság, aminek el kell csábulni:)
hát az igaz, hogy sem a cukor, sem a tejszín, de még az étcsoki sem a legkarcsúsítóbb hozzávalók sorát gyarapítja.
ha szilvabefőttel készítjök, akkor már alapból puhább hozzávalónk van, talán nem is kér több cukrot bele. mindenképp érdemes kipróbálni, mi nem igazán a pohárdesszert rajongók táborát gyarapítjuk, de ezt csak amúgy kanalazta mindenki befele. aztán érkeztek a kérdések: "anya, még kaphatok?" majd "én is, én is, én is!!!"
http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/11/karacsonyi-meglepetes-korjatek.html
Játék nálam is, mindenkit szeretettel várok!
Trollanyu! ha hozzá tudsz jutni nem agyonpasztörizált tejhez, akkor onnan a tehéntúró már csak kis türelemjáték.
Hűha, ez nagyon jól hangzik. Engem még az sem érdekel, hogy hizlal e:)
Megjegyzés küldése