Oldalak

2011. 12. 16.

Szappanos kedvcsináló

Egy ideje erősen gondolkodom azon, hogy én is belevágjak a szappanozásba. Lehet továbbra is a gondolattal játszadoznék, ha nem lenne adva ugye Oldalbordának az a rohadt nagyon csúnya pikkelysömöre (psoriazisz). Így már ha tücsköt-bogarat nem is, de sokmindent elolvastam már a témában, s közeledik a pillanat mikor a konyhám laborrá alakul át egy délelőtt erejéig.
Azért ha valaki ezt a bejegyzésem olvassa, s hasznos tanácsot tud adni a szappanozással kapcsolatban, főleg ami a pikkelysömörre való összetevőket illeti, kérem ne fogja vissza magát. Még akkor se, ha úgy gondolja azt már bíztos tudom, valószínű olvastam valahol. Hátha nem. Szóval minden ilyen irányú hozzászólást szívesen fogadok.

Addig míg ebbe belevágok, épp most akadtam egy....azaz nem is, egyenesen kettő szappanos játékra. Duplán lehet szerencsét próbálni. Hogy hol? Hát Edinánál és Kankalinnál (a sorrendet mondjuk abc rendben írtam).
Mérjük meg a szerencsénket, lássuk kinek kedvez a szappanos Fortuna.

4 megjegyzés:

Gerdi írta...

Hála Istennek, pikkelysömörrel kapcsolatban nem tudok tanácsot adni. De, mégis, egy ismerősünk infralámpával kezelte. Elmúlt neki...
A szappant régen Anyukám üstben főzte, a disznóvágás utáni zsiradékból, meg marószódából... De ma már biztos más a módi, ebbe még nem avattam be magam. Nem is vonz a téma:-)

Roza írta...

Sajnálom, de nem tudok segíteni:(

martinelli írta...

Kukk be hozzám.

Andicsek írta...

azt nemtudom, hogy a pikkelysömör meg az ekcéma ugyanaz e vagy más. tényleg, de ez link hátha ad ötletet http://mannaszappan.hu/