Oldalak

2012. 06. 01.

Gyereknapra kis édes napocskák

Erdélyben a gyereknap dátuma nem változik évről évre mint pl. Magyarországon. Itt mindig június 1 a dátum, míg az anyaországban május utolsó vasárnapja. Hát ez utóbbiról lemaradtam, de azért a mai napra ím itt van egy kis nasi a gyerkőknek.



Hozzávalók
25 napocska tésztájához:
  • 40 dkg liszt, 
  • 20 dkg margarin, 
  • 15 dkg cukor, 
  • 1 tojás, 
  • 1 kávéskanál sütőpor, 
  • 40 ml tej; 
a krémhez:
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor, 
  • 6 dl tej, 
  • 5 dkg cukor, 
  • 10 dkg vaj; 
díszítéshez 3-4 szem eper, 50 db. aszalt feketeáfonya, 4-5 db aszalt meggy.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Hűtőből kivéve a tésztával kibéleljük a kosárformákat. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Formákban hagyjuk kihűlni, majd a kihűlt tésztát könnyen kipattintjuk. Időközben elkészítjük a krémet. 5 dl tejet a cukorral főni tesszük, a maradék tejet elkavarjuk a pudingporral, amit a fővő tejhez adunk. Kavarás mellett ismét felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Mikor a puding kihűlt, belekavarjuk a vajat. Az így kapott krémmel megtöltjük a kosarak mélyedéseit. A gyümölcsökkel díszítjük.

8 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Nagyon tündériek, gondolom a gyerekek imádták!

Petra írta...

Jó fejek! Mosolyra derítőek. :)

Adél írta...

Jaj, milyen cukik:))

Alíz, Erdélyből írta...

Bizonyára nagyon szerették a gyerekeid, hangulatos falatocskák.

Viki írta...

Lehetek én is nálatok gyerek ? Annyira édesek. Olyan kreatív vagy. Istenien néznek ki. Én meg sem enném annyira jók :)
Sok boldogságot az apró népnek :)

Gerdi írta...

De aranyosak! Nagyon jó ötlet!

Liza írta...

Nagyon cukin néz ki!Én is szoktam gyerekételeket csinálni,mert annyira szórakoztató.

Katalin írta...

Nagyon aranyosak a napocskáid! Nekünk kellett volna belőlük egy kevés, mikor pünkösdkor felétek jártunk, Erdélyben :)