Oldalak

2013. 06. 27.

Könnyed bolognai pulykamellből - Lakókocsis étkezés 2

Folytatódik a lakókocsi konyhájából kikerült finomságból az étkezés. Ha már a leves olyan könnyen ment, ráaádsul húsmentes volt, hát csak illik kedvezni a húsevőknek is. Készüljön valami az ők ízlésükre. De mit tegyünk, ha azon elvünk mellett maradnánk, hogy minimális időt töltsünk fakanállal a kézben? Mint rutinos lakókocsis, bátran mondhatom, hogy készüljünk elő még otthon. Azaz....félkész ételt viszünk magunkkal, amiben csak az van amit beletettünk, semmi extra E, sem guargumi, sem pedig kutyagumi. Megéri az otthoni előkészület, hogy csettintésre a leves után máris varázsoljuk a főételt.



Hozzávalók: 

  • 50 dkg pulykamell, 
  • 1 hagyma, 
  • 2 evőkanál olaj, 
  • 3 dl paradicsomlé, 
  • só, bors; 
  • 20 dkg reszelt sajt.
A húst ledaráljuk. A hagymát felkockázzuk, forró olajon megfonnyasztjuk majd hozzáadjuk a darált húst. Fedő alatt megpároljuk. Ha a hús nem enged levet, kevés vizet teszünk alá, közben sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús megpuhult, beleöntjük a paradicsomlevet és összefőzzük. Az így elkészült húst forró, csírátlanított üvegbe tesszük, lezárjuk. Egy lábosba vizet öntünk, beletesszük a lezárt üveget, majd forrástól számítva 20-25 percig dunsztoljuk. Az így kapott üveget nyugodtan szállíthatjuk hűtőszekrényen kívül is, nem kell azonnal felhasználjuk mihelyst a kempingbe érünk.
Étkezés előtt az üveg tartalmát egy lábosban felmelegítjük, spagettit főzünk mellé, reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

Nos, mi veszi fel a sok időt? A spagetti megfőzése, majd a mosogatás. De ha jól számolok, ennyi idő alatt ha szerencsénk van, a zsúfoltabb helyeken még a rendelésünket sem veszi fel a pincér ;-)

5 megjegyzés:

Gesztenye receptjei írta...

Nagyon tetszik ez a sorozat :-)

María írta...

Nagyon ötletes!! De a biztonság kedvéért azért hűtőben tárolnám, főleg ha olyan meleg lenne, mint a múlt héten volt.

Névtelen írta...

Meddig tartható így el a bolognai szósz? Mert az ötlet nagyon jó! :)

Névtelen írta...

Nagyon jó ötlet,meddig tartható így el a szósz?

4Gyerek írta...

Gesztenye...köszi.

María...hát olyan pici a lakókocsi hűtőszekrénye.....mondjuk a félősebbek tarthatják ott, más kaja rovására (mint pl. nem teljesen száraz kolbász, vaj, sajt, üdítő, sör....sőt ugye ha friss húst is viszünk magunkkal, az élvez elsőbbséget a konzervnek kikiáltott kajákkal szemben).
Meg ugye ott vannak a boltok polcain az abszolut konzerv kaják, mint húsos bab és társai. Ha azok elállnak, talán a sajátunk is meg bírja azt tenni.

Patricia, hát nálam símán kibír(na) egy hétnél is többet, csak hát mostanság egy hétre megyünk, s lehet már a 4-ik nap nincs is.