hát lehet, hogy sósan, jó ropogósan. De ez itt és most biza nem az a kategória. Hanem egy finom, puha, ráadásul édes verzió. Már elég régóta készülök ilyent sütni, de mi bizony aktív életet élünk.
Kiffiam mellett nem könnyű ám az élet, ízelítőül tegnapi két aranymozzanata: az első, hogy délben, mikor már az iskolások is itthon voltak, nagy csend, én főztem, s meg voltam győződve a fiatalúr valamelyik tesót boldogítja. Egyszercsak diadalittasan érkezik a konyhába, kidülleszti a mellkasát, s mutatja, hogy cseréljünk cuccost. Ugyanis csupa víz volt. Bemászott a fürdőkádba, s enyhén megfürösztötte magát. Még szerencse előtte nemsokkal felhúztam a kazánt, mert már majd megfagytam a 17 fokban.
Aztán délután 6 után kimentünk családilag a kertbe, ő mászkált fel-alá, ügyezett, Trabantozott, mászkált a játszóház körül, mi meg a veteményessel foglalkoztunk. Kiffiún gumicsizma és vékony kis kalap volt többek között. Egyszer érkezik felénk, a lányok kérdik tőle, hogy Guza hol a kalapod? Mire az apja: kalap-kalap, de hol a csizma a lábadról?
Szóval fél csizmája fent a játszóház lépcsőinél, ő meg egy szál zokniban rohangászik az esős-sáros fűben (enyhén kezdett már szemerkélni az eső). Hát kicsit sem fáraszt le naponta az ifiúr.
Szóval csodálkoztok, hogy nem tobzódnak a bejegyzések a blogon? Mert úgy van ám, hogy fényképezni sem igazán van erőm. Ez a kis pióca kiszívja rendesen belőlem.
No, de vissza a perecre. Kisiskolás koromban egy aránylag rövid ideig lehetett búzacsírás perecet kapni a pékség bemutató üzletében. Imádtam, finom édeskés volt. Aztán eltűnt. Épp a tegnap tárgyaltuk ki a húgommal, hogy ő ilyenre nem is emlékszik. Hát ja. A nem kicsi korkülönbség.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tejsavó (ennek híjján mehet fél dl tej, 2 dl víz)
- 1,5 tk só
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- tojás a perecek tetejének megkenéséhez
- búzacsira a szóráshoz
Oldalborda még langyosan egyet betolt lazán, lányok ma ilyent vittek suliba. Kicsilány a reggeli tejecskéje mellé evett belőle, Kiffiam pedig párolt almával csak úgy tolta befele. Szóval ez a perec visszatér még hozzánk.
Ööööö...update. Az uccsó 2 perec Kiffiam kezére jutott. Míg Oldalbordával értekeztem bizonyos bankfiókok hol létéről, addig ő megkezelte a pereceket. Szóval igaz, hogy a gyerekek szeretik a perecet. Ha nem sós, akkor is.
Ööööö...update. Az uccsó 2 perec Kiffiam kezére jutott. Míg Oldalbordával értekeztem bizonyos bankfiókok hol létéről, addig ő megkezelte a pereceket. Szóval igaz, hogy a gyerekek szeretik a perecet. Ha nem sós, akkor is.
11 megjegyzés:
IMÁDOOOOOOM A KIFFFFFIÚÚÚÚÚÚÚÚDAT :) hú de jó lett volna látni :) Jaj, ezer bocsánat, megszólalt a nyomi epém, meg közben rötyögtem egy jót, de csak úgy szeretetből. El tudlak képzelni ilyenkor, de hát még egy kérdésem lenne ám: mi az, hogy aktív életet életek ???? jön az ötödik gyerek, vagy mi ????, hi hi hi hi :-) Nahhhh ezt nem hagyhattam ki. Meg azt sem, hogy van savóm és az élesztőm is ki van készítve :))) Imádom a szöveged :)
jajj Viki, olyan jó ismét olvasni a soraid. naaaagyon hiányoztál ám.
nyomi epédnek meg üzenem, hogy mondjon le, találjon jobb szórakozást magának, téged meg hagyjon élni.
és ötödik nincs, nem is fog jönni. de ezt is majd megírom egyszer, Kicsilány volt aranyos ezen a vonalon. szal türelem, azon is leheet ám szórakozni.
Igen-igen! Sósan és ropogóóóóóóósan! Az az igazi!
Hát nagyon nagyon guszta! :)nyami!
Meseszépek! Finom puhák, innen látszik! Csere sünire?
Erinacea, előtte szerezz be egy huncut csimótát, aki a sünit előkóstolja. Akkor lehet szó csereperecről, mert az bizonyítottan kóstolt.
Én is nagyon szeretem!
Nagyon finom, imádom
Nagyon guszta, egy kis kóstolót kérhetek? :)
Nem unatkozol a deddel, annyi szent :-))) De így szép az élet, nem? :-)
Édes perec... Tán még nem is hallottam erről a verzióról! Kalács-szerűnek képzeljem el? Mert akkor jöhet(ne) :-))
De jó, hogy eszembe juttattad! Rég sütöttem, pedig imádjuk...Dobnál egy perecet kóstolóba? :-)
hát jó laza a bele, az fix. amolyan kalácsos. csak há közel a karéj, alul-felül.
Megjegyzés küldése